Dieta de 8 ore

/ / Modificat: 2013-04-22
Dieta de 8 ore

Dieta de 8 ore este una dintre cele mai in voga metode de slabit ale anului 2013. Autorii acestui regim, David Zinczenko si Peter Moore, doi specialisti cu renume in domeniul sanatatii si nutritiei, promit slabirea a nu mai putin de 10 kilograme in 6 saptamani, printr-un program alimentar simplu si prin absenta restrictiilor culinare. Iata pe ce se bazeaza acest regim de slabit, perfect pentru cei carora nu le place sa tina diete stricte si complicate!

Regulile principale ale dietei de 8 ore

Mergand pe ideea ca organismul nostru este programat sa aiba perioade de hranire si de "post" sau repaus alimentar in timpul unei zile, cei doi nutritionisti au creat o dieta de slabit eficienta si totodata destul de simpla.

Principala regula a acestui regim nou de slabit este concentrarea tuturor meselor zilei intr-un interval de doar 8 ore, restul de 16 ore fiind considerate de "post". In cele 16 ore de repaus alimentar, in care nu mananci nimic, organismul se relaxeaza si se reface, fara a se concentra pe digerarea alimentelor, ceea ce ajuta metabolismul sa arda mai repede si mai usor grasimile.

Asadar, este important sa mananci absolut toate alimentele alocate unei zile intr-o fereastra de doar 8 ore, zilnic, in functie de programul tau. Poti opta ca fereastra in care consumi alimente sa fie intre 9:00 -17:00 sau intre 10:00-18:00, in functie de cum crezi ca iti este mai comod, dar si de ora ta de somn sau de trezire.

De exemplu, daca obisnuiesti sa adormi zilnic pe la 22:00-23:00, iti va fi greu sa rezisti fara sa mananci daca fereastra ta se "inchide" undeva la 16:00 sau 17:00. Organizeaza-ti orarul celor 8 ore in asa fel incat sa nu risti sa ti se faca foarte foame pana la culcare, dar astfel incat sa eviti si sa mananci foarte aproape de ora de somn, deoarece nu este sanatos.  

Fara restrictii alimentare in dieta de 8 ore

Cea mai buna veste pentru persoanele care nu pot renunta la anumite alimente sau mancaruri din meniu este aceea ca in dieta de 8 ore nu exista restrictii alimentare. Exceptia o fac bauturile care contin zahar (indiferent ca sunt sucuri, ceaiuri sau bauturi alcoolice), intrucat regimul interzice consumul bauturilor care contin calorii.

Cu toate acestea, nutritionistii recomanda portii ponderate si decente de alimente si consumul a cat mai multe preparate sanatoase si echilibrate din punct de vedere nutritional. Este important sa nu vezi aceasta dieta ca pe un motiv de te imbuiba cu tot soiul de alimente slab nutritive, dar hipercalorice.

Alimente recomandate in dieta de 8 ore

Chiar daca poti manca orice in aceasta dieta, nutritionistii fac si cateva recomandari care te ajuta sa grabesti procesul de slabire si sa oferi organismului nutrientii necesari pentru a functiona la capacitate optima.

Printre alimentele recomandate de autorii dietei se numara:

  • ouale;
  • carnea slaba;
  • fructele oleaginoase;
  • leguminoasele (fasole, mazare, linte etc.);
  • fructele de padure;
  • citricele;
  • cereale integrale;
  • legumele verzi etc.

Acestea sunt alimente sanatoase si hranitoare si au un rol esential in mentinerea indelungata a senzatiei de satietate, de-a lungul intregii zile. Combat astfel senzatia de foame care ar putea aparea dupa terminarea celor 8 ore in care ai voie sa mananci.

Tie cum ti se pare dieta de 8 ore? Ti se pare sanatoasa si usor de tinut? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos Slabit femei

Articole recomandate

Citeste si despre