Dieta cu nuci si seminte

/ / Modificat: 2013-05-16
Dieta cu nuci si seminte

Dieta cu nuci si seminte este un plan alimentar de slabit care a creat, de-a lungul timpului, mai multe controverse. Multi s-au intrebat cum pot semintele si nucile, care sunt pline de grasimi si calorii, sa ajute la slabit in conditiile in care mai toate curele de slabire adopta alimente cat mai putin calorice?

Se pare ca grasimile nesaturate si proteinele continute de aceste alimente ajuta la eliminarea kilogramelor, atunci cand sunt integrate intr-un regim echilibrat. Iata cum poti slabi in jur de 3 kilograme in maximum 10 zile cu ajutorul nucilor si semintelor!

Cum ajuta semintele si nucile la slabit?

Secretul slabitului in dieta cu seminte si nuci consta chiar in continutul nutritional al acestor alimente. In ciuda faptului ca sunt destul de calorice, nucile si semintele contin o multime de substante nutritive valoroase pentru sanatatea organismului:

  • grasimi bune sau sanatoase (acizi grasi Omega 3, uleiuri polinesaturate);
  • fibre;
  • proteine;
  • carbohidrati complecsi;
  • vitamine.

Prin toate aceste substante nutritive pe care le contin, semintele si nucile au meritul de a instala rapid senzatia de satietate si de a inhiba pofta de mancare. Efectul de satietate este asigurat cu portii foarte mici ale acestor alimente, ceea ce inseamna ca se evita aportul unor cantitati foarte mari de calorii. Se reduce aportul caloric total furnizat zilnic organismului, iar greutatea scade.

Programul alimentar al dietei cu nuci si seminte

Pentru a slabi, este important sa respecti un program alimentar special conceput pentru slabit. Nucile si semintele sunt integrate intr-un meniu destul de bine gandit si echilibrat caloric, astfel incat la sfarsitul dietei sa obtii rezultatele dorite.

Exista mai multe variante de diete cu nuci si seminte. Noi iti prezentam o versiune de meniu care te ajuta sa slabesti 3 kilograme in cel mult 10 zile. Acesta se bazeaza pe consumul de nuci si seminte combinate cu legume, fructe si branzeturi.

Mic-dejun

 - branza (vaci, oaie, capra);

 - cateva migdale crude;

 - o felie de paine din cereale integrale;

 - cafea sau ceai (neindulcite);

 - un pahar de suc din portocale proaspete.

Gustare 1

- struguri si un pumn de nuci  

Pranz

- salata cu spanac (sau alte legume cu frunze verzi), branza si ulei de masline (toata portia nu trebuie sa depaseasca 250 g)

Gustare 2

- curmale si un pumn de nuci

Cina


  - supa de cartofi;

- salata cu ulei de masline (rosii, salata verde, castraveti etc.), in care poti adauga si cateva seminte sau nuci (oleaginoase la alegere);

- un pahar de suc de legume.

Acesta este un exemplu de meniu zilnic, insa alimentele recomandate pot fi inlocuite si cu altele asemanatoare din punct de vedere caloric si nutritional. De exemplu, in locul supei de cartofi de la cina se poate opta pentru una de legume, de ciuperci sau broccoli.

O regula stricta a dietei este ca nicio portie de mancare sa nu depaseasca mai mult de 250 g.

Se subintelege, din modul in care e compus meniul, evitarea alimentelor hipercalorice, pline de grasimi saturate nocive, a dulciurilor si a alcoolului.

Daca dieta este combinata cu miscare fizica intensa sau constanta, se poate slabi si mai mult. In plus, corpul ramane tonifiat si capata un aspect armonios in urma slabirii - fara vergeturi, piele flasca etc.  

Ai tinut vreodata dieta cu nuci si seminte? Daca da, cat ai reusit sa slabesti, iar daca nu, te tenteaza? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre