Dieta Thin for Life

/ / Modificat: 2013-07-05
Dieta Thin for Life

Dieta Thin for Life

Ca nutritionist, Ann M. Fletcher a consiliat sute de persoane cu probleme de greutate. In cartea, Thin for Life, ea ofera cele mai recente informatii cu privire la nutritie si diete.

Adevarata bogatie a lucrarii o reprezinta marturiile celor care au reusit sa slabeasca cel putin 10 kilograme si sa se pastreze la noua greutate minim trei ani. Fletcher integreaza citate din interviurile cu mai mult de 200 de maestri ai slabitului.

"Cine e mai bun sa-ti spuna cum sa slabesti permanent decat oamenii care au trecut prin asta?", se justifica Fletcher.

Cartea lui Fletcher subliniaza 10 Chei catre Succes, bazate pe intelepciunea acestor experiente.

Ce poti sa mananci

Fletcher spune: "Nu trebuie sa te infometezi, sa cumperi mancaruri de fite sau sa stai departe de dulciuri si mancaruri fast-food".

Ea intocmeste si un plan pe sase saptamani: in fiecare saptamana introduci in regim un segment al Piramidei Alimentare. In prima saptamana, spre exemplu, te concentrezi pe grasimi, uleiuri si dulciuri, si afli cum sa le consumi moderat.

Exemple de mancaruri scazute ca risc, dar bogate ca gust:

Micul-dejun: cereale cu lapte degresat si o banana
• Gustare: smochine uscate, serbet, jeleuri sau popcorn
• Pranz: Sunca foarte slaba cu paine cu seminte si maioneza slaba
• Cina: Peste fiert cu margarina si lamaie; spanac fiert cu suc de lamaie
• Desert: Pepene cu iaurt slab de vanilie inghetat

Cum functioneaza

10 Chei catre Succes:

1. Trebuie sa crezi ca poti sa devii slab pe viata. Povestile maestrilor in slabit te vor ajuta sa crezi in propriille forte.

2. Ia fraiele. Ia decizia sa actionezi, alege o cale de slabit si incepe sa faci decizii legate de mancare in fiecare zi. Trebuie sa infrunti adevarul cu privire la greutatea ta, la ce mananci si la cum arati.

3. Fa-o in felul tau. "Daca vrei sa pierzi in greutate, trebuie sa gasesti modalitatea potrivita pentru tine", spune Fletcher.

4. Accepta realitatile mancarurilor. Nu poti manca tot ce-ti doresti. Trebuie sa inceapa sa-ti placa alimentele sarace in grasimi.

5. Inabusa in fasa. E bine sa ai o abordare de la masa la masa, de la zi la zi. Monitorizeaza-ti cu atentie greutatea. Stabileste-ti o greutate maxima la care poti ajunge, dupa care ia masuri - fa exercitii fizice sau nu mai manca intre mese.

6. Invata sa iti controlezi dialogul mental pozitiv. Cand gandurile negative preiau conducerea, nu te vei descurca cu dieta, asa ca e bine sa incepi sa-ti induci ganduri placute, pozitive, ca sa ai mai multa incredere in tine.

7. Misca-te. Angajamentul fata de miscare este cel mai bun indicator ca vei slabi si iti vei mentine greutatea. Nu trebuie sa fii fanatic, insa trebuie sa te misti cu regularitate si sa-ti faca placere.

8. Ia-te la tranta cu viata. Invata sa faci fata suisurilor si coborasurilor vietii fara sa apelezi la mancare ca sa te simti mai bine.

9. Invata sa obtii mai mult de la viata. Echilibreaza-ti stilul de viata si vei constata ca poftele de dulce sau de mancare vor disparea. Oamenii care reusesc sa-si tina sub control greutatea dezvolta hobbiuri noi, prieteni noi.

10. Nu te lupta singur. Sprijinul familiei si prietenilor este esential pe termen lung. Pentru multi, ajutorul unui nutritionist sau psiholog este de mare ajutor.

Ce spun expertii

Cartea ei transmite un mesaj foarte pozitiv, potrivit expertilor.

Cartea foloseste sfaturi pe care nutritionistii le impart de ani de zile, noteaza specialistii. Cartea aceasta nu vorbeste despre o rezolvare rapida, este vorba mai degraba despre o modificare a stilului de viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit Dieta

Articole recomandate

Citeste si despre