Dieta The Biggest Loser

/ / Modificat: 2013-06-11
Dieta The Biggest Loser

Dieta The Biggest Loser

Dieta The Biggest Loser este denumita asa dupa un popular show de televiziune difuzat de postul de televiziune american NBC. Dieta este similara exercitiilor fizice si a regimului tinut de participantii la emisiune. Dieta este una sanatoasa ce implica si multe exercitii fizice.

Dieta The Biggest Loser este una saraca in calorii si se bazeaza pe piramida 4-3-2-1 (patru portii de fructe si legume, trei portii de proteine, doua de cereale integrale si una extra) si multe exercitii fizice, care iti garanteaza ca vei pierde in greutate, iti vei miscora nivelul colesterolului si a presiunii arteriale si vei avea mai multa energie si forta fizica.

femeie-sport
Programul a fost conceput de un specialist in obezitate la Tufts University, Michael Dansinger, impreuna cu dieticianul si bucatarul de renume, Cheryl Forberg, trainerii Bob Harper si Jillian Michaels, si scriitoarea Maggie Greenwood-Robinson.

Pe parcursul a 12 saptamani, te poti astepta sa mananci putin si des, dar indestulator, fara sa te infometezi.

"Punem accentul pe calitatea caloriilor pentru a iti satisface nevoile nutritionale si sa te bucuri de o dieta naturala, cu alimente sanatoase, care nu te va infometa", potrivit lui Forberg.

De asemenea, nu vei manca alimente care sa-ti stimuleze apetitul, ca painea, pastele sau cartofii. Trebuie sa fii foarte atenta cu portiile, cantitatile de mancare si de apa.

Trebuie sa mai tii cont si de programul de exercitii fizice, care va fi la inceput de 30 de minute si apoi de o ora pe zi. Cartea contine descrieri amanuntite ale exercitiilor de tip "cardio" si exercitii speciale pentru slabit. Cartea mai contine si sfaturi de la fostii concurenti.

Desi suna simplu, nu este, pentru ca, spre deosebire de concurentii de la TV, tu nu vei avea un antrenor personal care sa te motiveze.

Ce poti sa mananci

Aceasta carte include un sample de plan alimentar pentru o saptamana pentru regimurile de 1,200-, 1,500- si 1,800-de calorii, si cateva retete. 45% din totalul caloriilor provin din carbohidrati, 30% din proteine, si 25% din grasimi.

Piramida 4-3-2-1 a dietei The Biggest Loser iti spune cantitatile de alimente pe care poti sa le mananci intr-o zi:

• patru portii de fructe si legume

• trei portii de proteine –carne slaba (pui sau peste alb), proteine vegetale sau lactate cu continut scazut in grasimi

• doua portii de cereale integrale

• o portie extra de grasimi, ulei, dulciuri sau alcool (la alegere, echivalentul a 200 de calorii)

Citeste mai jos un sample de plan pentru ce poti sa mananci int-o zi:

Mic dejun: 1/2 de portie de proteine, o portie de cereale integrale, o portie de fructe

Gustare: 1/2 proteine, 1 fructe

Pranz: 1 proteine, 1/2 cereale integrale, 1 legume

Gustare: 1/2 proteine, 1 fructe

Cina: 1/2 proteine, 1/2 cereale integrale, 2 legume

Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa consume alimente care nu sunt procesate si care nu contin grasimi, zahar sau sare.

Fructele si legumele intregi sunt de preferat in locul sucurilor sau fructelor uscate.

Cei care tin dieta sunt de asemenea sfatuiti sa consume cereale integrale. Proteinele pot fi luate din carne slaba de peste sau pui, proteine vegetale sau lactate slabe.

Daca iti este in continuare foame dupa consumarea alimentelor enumerate mai sus, poti sa mananci mai mult de patru portii de fructe si legume pe zi.

Cum functioneaza

Functioneaza, in principal, pentru ca arzi mai multe calorii decat mananci. Mesele sunt dese pentru ca cei care tin dieta sa nu sufere de foame. Portiile trebuie sa fie atent monitorizate.

dieta_potrivita
Numarul de calorii pe care ar trebui sa-l mananci il afli multiplicand greutatea ta cu 7 (mai multe detalii in carte). Recomandarile pot incepe de la 1,050 de calorii pe zi pentru o persoana de 70- 75 de kilograme, si pana la  2,100 de calorii pentru o persoana de 150 de kg.

Pe parcursul dietei, cand vei incepe sa pierzi in greutate, iti vei recalcula caloriile in conformitate cu greutatea ta.

Cartea include si sfaturi despre cum sa iti mentii greutatea, odata ce ti-ai atins scopul.

Poti sa eviti efectul de yo-yo daca tii cont de aceste sfaturi ale fostilor concurenti:

1. Mananca un mic dejun sanatos in fiecare zi
2. Mananca fructe si legume la fiecare masa
3. Include proteinele la fiecare masa sau gustare
4. Fii activ
5. Planuieste-ti din timp fiecare masa, gustare si exercitiu fizic.

Ce spun expertii

Expertii au pareri contradictorii asupra acestei ditete. In timp ce unii o aproba in totalitate, altii recomanda mici modificari ale dietei.

Amy Jamieson-Petonic, purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane pentru Dieta a precizat ca este de acord cu dieta atat timp cat o persoana nu consuma mai putin de 1, 200 de calorii pe zi. "Nu este recomandabil ca cineva sa consume mai putin de 1,200 de calorii pe zi deoarece este dificil sa obtii toate vitaminele, mineralele si nutrientii necesari cu mai putine calorii pe zi."

Unii experti si-au exprimat ingrijorarea ca nivelul de carbohidrati este prea scazut pentru persoanele foarte active.

De asemena, alti specialisti au insistat ca este nevoie de suplimente de vitamine pentru a urma aceasta dieta, desi precizeaza ca teoretic ar trebui ca dieta sa iti asigure necesarul de vitamine, masura fiind una preventiva.

Daca ai vazut emisiunea si te-a motivat, sau daca vrei sa slabesti intr-un mod sanatos aceasta dieta ti se potriveste si tie. Dieta este foarte variata, se bazezaza pe studii stiintifice, este elaborata de specialisti astfel incat sa fie sanatoasa, dar si eficienta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit Dieta

Articole recomandate

Citeste si despre