Dieta Skinny Vegan

/ / Modificat: 2013-07-08
Dieta Skinny Vegan

Daca ai visat intodeauna sa ai un corp de model si esti pregatita sa aderezi la aceasta dieta vegetariana cu foarte putine calorii atunci poti sa te alaturi femeilor care urmeaza sfaturile Dietei Skinny Vegan.

Premisa cartii ce contine dieta Skinny Vegan, scrisa de un fost model, Kim Barnouin, si un fost impresar al manechinelor,  Rory Freedman, este ca daca renunti la produsele animale, la mancarea fast food, la mancarea procesata si adopti o dieta naturala si vegetariana vei fi mai fericita, mai sanatoasa, cu mai multa energie si mai slaba.

"Vrem ca oamenii sa se intoarca la origini si sa inceapa sa se gandeasca la ce mananca", spune Barnouin.

Nu trebuie sa numeri caloriile in cadrul acestei diete.

Poti sa mananci cantitati nelimitate de fructe organice, legume, cereale integrale, dar uita de carne rosie, peste, lactate, oua, zahar, indulcitori artificiali, faina rafinata, cafeina, sucuri accidulate, bere, alcool sau orice alt aliment ce contine chimicale pe care nu poti sa le pronunti.

Cartea incurajeaza si exercitiile fizice, in special yoga.

Ce poti sa mananci

Poti sa mananci alimente cu multe fibre, fructe, produse din soia, legume si cateva alimente procesate din magazine specializate. Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa manance la mic dejun, pranz si cina si sa manance o gustare numai daca este necesar.

Alimente permise:

• fructe si legume organice

• produse din soia, legume cu boabe,  nuci

• rapita organica, seminte de masline si de susan si ulei de cocos

• cereale integrale si paine, paste integrale, paste vegetale, tortilla, orez brun, orz, quinoa, catofi, catofi dulci

• chipsuri organice din porumb, inghetata tofu, si deserturi indulcite cu suc de trestie de zahar, sirop de artar, zahar nerafinat si alte produse naturala nerafinate

Mostra de plan alimentar:

• Mic dejun: mango, kiwi, banana si iaurt de soia

• Pranz: salata organica cu multe legume crude

• Gustare: chipsuri de legume exotice

• Cina: mancare vegetariana Pad Thai

Exista cateva alimente procesate acceptate, de exemplu crema de soia, chipsurile din cartofi si biscuitii organici, recomandate pentru a satisface poftele.

Cum functioneaza

"Prin evitarea tuturor produselor animale, vei elimina alimentele greu de digerat ce contin o multime de ingrediente nesanatoase, si in acelasi timp te vei detoxifia", spune Barnouin.


Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa se obisnuiasca cu senzatia de foame, deoarece "migrenele, greturile si foamea sunt semne ca organismul tau se curata de toxine" si le este recomandat sa tina post.

Specialistii spun insa ca in cazul adultilor sanatosi, ficatul si rinichii indeplinesc cu succes rolul de curatare.

Ce spun expertii

Daca te hotarasti sa tii aceasta dieta vei slabi cu siguranta deoarece are un continut foarte scazut de calorii, dar trebuie sa stii ca este un plan foarte greu de urmat si poate duce la carente nutritionale.

Desi, este benefic sa incluzi in regimul tau mai multe fructe si legume, eliminarea tuturor produselor animale poate duce implicit la eliminarea unor nutrienti esentiali (proteine, fier, zinc, calciu, vitamina D, acizi grasi omega 3 si iod). Asociatia Americana a Dieticienilor recomanda consultarea unui nutritionist inainte de inceperea acestei diete.

O alta problema observata de specialisti este ca aceasta dieta nu ofera indicative pentru portii si pentru alegerea alimentelor.

Majoritatea observatiilor din aceasta carte nu au un fond stiintific care sa le ateste, iar unele sunt chiar infirmate de stiinta (de exemplu, autorii dietei sustin ca lactatele dauneaza sanatatii).

Atunci cand vine vorba de grasimi, expertii spun ca este bine sa consumi grasimi sanatoase din alimente de genul uleiului de masline sau de rapida, dar nu si uleiul de cocos, care trebuie evitat pe cat posibil.

Nu este bine de asemenea sa nu mananci pana devii foarte infometat pentru ca acest lucru te poate face sa te simti incomfortabil din punct de vedere fizic.

Daca vrei totusi sa urmezi o dieta vegetariana, cartea ce contine dieta Skinny Vegan poate fi un punct de plecare, dar nu uita sa te consulti mai intai cu un nutritionist.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre