Dieta Mananca asta, nu asta

/ / Modificat: 2013-07-05
Dieta Mananca asta, nu asta

Dieta Mananca asta, nu asta

Majoritatea cartilor de diete se lauda ca au o "reteta secreta" sau un studiu stiintific misterios care promit sa topeasca grasimile, insa Eat This, Not That (Mananca asta, nu asta), ultima dieta a editorului revistei Men's Health, David Zinczenko, si a nutritionistului Men's Health, Matt Goulding, nu este asa.

Regimul nu este o "dieta" in sensul traditional al cuvantului, ci se bazeaza pe numararea caloriilor. Majoritatea oamenilor nu au habar cate calorii are mancarea pe care o au in farfurie, si de cate ori trebuie sa aproximeze, subestimeaza continutul caloric.

Autorii acestei lucrari promit ca vei pierde din kilogramele in plus daca alegi "destept" mancarurile.

Eat This, Not That vine intr-o dimensiune foarte indemanatica pentru o carte de dieta, extrem de usor de folosit la supermarket, piata sau restaurant. Este plina de date privind continutul de calorii, zahar, grasime, carbohidrati si sodiu al alimentelor, ceea ce te va ajuta sa faci alegeri mai informate in privinta mancarurilor.

"Am ales caloriile ca fiind cel mai important criteriu pentru mancarurile pe care le alegem pentru ca este cauza cea mai importanta a castigarii in greutate si de aici incep problemele de sanatate, asa ca atunci cand vine vorba despre mancatul prudent, nimic nu este mai important decat numaratul caloriilor" explica Zinczenko.

Restaurantele de tip fast-food primesc calificative generale: in vreme ce Chick-fil-A primeste 10 pentru ca nimic din meniul sau nu depaseste 500 de calorii, Pizza Hut primeste un 6 minus pentru ca pizza contine 650 de calorii pe felie.

Ce poti sa mananci

Eat This, Not That contine totusi si cateva afirmatii nesustinute, anume ca dieta actioneaza in mod special in ceea ce priveste grasimile acumulate in zona abdomenului. Aceste afirmatii sunt combatute de expertii care sustin ca nici o dieta nu actioneaza cu preponderenta asupra vreunei parti a corpului.

E cel mai bine sa te feresti de cele 20 de alimente enumerate in carte, care au continut exploziv de calorii, sare, zahar si grasimi. Incorporeaza urmatoarele opt super-alimente in dieta ta zilnica:

    * Afine
    * Fasole neagra
    * Spanac
    * Iaurt
    * Rosii
    * Morcovi
    * Ovaz
    * Alune

In rest, e la latitudinea ta sa alegi mancarurile sanatoase.

Cum functioneaza

Principiul din spatele acestei diete este de a reduce caloriile "goale" si de a inmulti, prin dieta, caloriile sanatoase, prin mancaruri mai hranitoare. Analizele la meniurile din restaurante si la mancarurile din supermarketuri ii ajuta pe cei aflati la dieta sa inteleaga ce se afla in farfuriile din fata lor. Daca faci alegerea corecta, poti sa reduci caloriile cu sutele.

Cateodata, alegerile sanatoase nu sunt evidente, asa ca aici intervine aceasta dieta. Urmand sfaturile din carte, nu vei slabi decat daca iti controlezi caloriile pe intreaga zi si faci si exercitii fizice.

"Majoritatea barbatilor trebuie sa consume intre 2.200-2.400 de calorii pe zi, iar fetele in jur de 1.800, in functie de nivelul de activitate" spune Elisa Zied, autor al lucrarii Feed Your Family Right.

Exercitiile fizice nu sunt incluse in aceasta dieta.

Ce spun expertii

Zied este de parere ca aceasta carte poate fi o lectura de capatai pentru cei care iubesc mancarea de tip fast-food, insa nu este atat de relevanta in planul celor care se hotarasc sa tina o dieta. "Nu va bazati doar pe recomandarile autorului. Nutritionistii acreditati sfatuiesc oamenii sa stea departe de mancarurile prajite, sa-si monitorizeze portiile, sa numere caloriile si sa se uite intotdeauna la cantitatea de sodiu, grasime, zahar si fibre", spune ea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre