Dieta Fat Smash

/ / Modificat: 2013-07-09
Dieta Fat Smash

Dieta Fat Smash

Daca esti atras de stralucirea Hollywood-ului, atunci dieta Fat Smash ar putea fi solutia pentru tine. Doctorul Ian K. Smith a folosit aceasta dieta intr-o emisiune difuzata pe postul de televiziune VH1, care se numea Celebrity Fit Club, si unde celebritati de la Hollywood intrau in competitie pentru a slabi.

Dieta Fat Smash nu a fost conceputa pentru a da rezultate rapide, ci este genul de dieta care vrea sa iti schimbe pentru totdeauna stilul de viata printr-un program de alimentatie sanatoasa si exercitii fizice.


Smith ofera in cartea sa o lunga lista de alimente pe care poti sa le mananci, alimente pe care sa le eviti si mai mult de 50 de retete si sfaturi care sa ii ajute pe cei care tin dieta.

Smith e de parere ca nu vei mai incerca alta dieta in afara de asta si ca va functiona si daca vrei sa slabesti 5 sau 50 de kilograme.

"Dietele nu ar trebui sa fie complicate, dureroase sau nerealiste. Dieta Fat Smash este o dieta simpla, usor de urmat, care ii invata pe oameni cum sa aleaga alimentele potrivite pentru a obtine rezultate de durata", spune Smith.

Smith promite ca dieta iti va schimba relatia pe care o ai cu mancarea si ca primele rezultate se vor vedea peste 9 zile. Smith spune ca, de obicei, cei mai multi dintre cei care tin dieta slabesc drastic in primele saptamani, ca apoi ritmul pierderii in greutate sa se mai diminueze.

Ce poti sa mananci

Dieta Fat Smash este un program de 90 de zile separat in patru parti. Dieta nu necesita numaratul caloriilor. Singurele calorii pe care le vei observa in aceasta dieta sunt cele asociate celor 50 de retete.

Prima faza a planului este o detoxifiere pentru a curata corpul tau de impuritati si de obiceiuri nocive. Caloriile sunt reduse in mod semnificativ si apa actioneaza pentru curatarea organismului. Esti nevoita sa mananci cinci mese, chiar daca iti este foame sau nu. Saritul peste mese nu este admis.

In prima faza a dietei, alimentele ar trebui mancate crude, pe gratar sau fierte. Grasimile sunt limitate la 3 linguri, cu una sau doua linguri de ulei de masline pe zi. Dintre alimentele care sunt permise putem include fructe si legume (in afara de cartofi si avocado), naut, linte, tofu si fasole in cantitati nelimitate. Dieta mai permite si cantitati limitate de orez brun, lapte slab de soia, grau, iaurt slab, albusuri de ou si ceaiuri aromatice.

Faza a doua se intinde pe trei saptamani, introdu mai multe alimente in regim si mentine cele patru-cinci mese pe zi. Alimentele care sunt  recomandate a fi mancate in cantitati limitate sunt: avocado, carne slaba, fructe de mare, oua, branza, cereale integrale, zahar granulat, unt, maioneza fara grasimi, cafea, suc de fructe, cola dietetica si limonada.

Faza a treia se intinde pe o perioada de patru saptamani, cu posibiliatea de a aduga si alte alimente in plan. Portiile sunt mai mari, dar tot limitate. Pentru prima oara sunt introduse pastele, painea si un desert pe zi.

Faza a patra este cea finala si este cea care ar trebui sa te tina pe viata. Vor fi incluse, in mai multe faze, vinul, berea, pizza si cartofii, exercitiile fizice vor continua, portiile vor fi monitorizate, vor fi tot 4-5 mese pe zi.

Cum functioneaza

Dieta Fat Smash este conceputa pentru a-ti schimba relatia cu mancarea si vei aprecia exercitiile fizice pentru tot restul vietii. La sfarsitul perioadei de 90 de zile ar trebui sa devii mai "intelept" cu privire la ce mananci.

In timpul perioadei de detoxifiere, poftele ar trebui sa dispara.

Ce spun expertii

Expertii sunt de parere ca dieta Fat Smash, asa cum este prezentata in cartea lui Smith, este simpla, folositoare si eficienta. Asociatia Americana a Dieticienilor, prin purtatorul de cuvant Tara Gidus si-a exprimat parerea ca dieta este una sanatoasa, deoarece incurajeaza si exercitiul fizic si nu prezinta riscuri.

Totusi, specialistii si-au exprimat ingrijorarea ca unele reguli ar putea fi prea stricte si ca alimentele interzise ar putea fi introduse in dieta ceva mai devreme.

Un alt lucru ingrijorator pentru experti este ca exercitiile fizice pentru forta sunt incorporate de abia la sfarsitul dietei pana atunci fiind recomandate doar exercitiile de aerobic. Ei sunt de parere ca cei care tin dieta ar trebui sa faca exercitii de forta chiar de la inceput.

Dieta este de folos multor tipuri de oameni, iar faza de detoxifiere poate insemna pentru multi un nou inceput catre un stil de viata sanatos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre