Dieta Best Life

/ / Modificat: 2013-06-11
Dieta Best Life

Dieta Best Life

Dieta Best Life, a psihologului Bob Greene, are o abordare usor de pus in practica, cu scopul de a ajunge la un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata.

Printre alte vedete care au beneficiat de Best Life se numara si realizatoarea de show-uri Tv Oprah Winfrey, care a avut succes pentru prima data in multi ani in incercarea de a avea un stil de viata sanatos.


Dieta "Best Life" este o modalitate simpla si eficienta de a pierde din greutate si a imbunatati tonusul. Insa, nu este nici rapida, nici temporara. Schimbarile sunt incurajate, dar gradat, cate una odata. Scopul ultim este sa iti transformi obiceiurile alimentare si de miscare in unele mai sanatoase, pe care le poti urma o viata intreaga.

In functie de gen si nivelul de activitate, regulile dietei sugereaza un numar de calorii intre 1.500 si 2.500 si un numar fix de portii din mai multe grupuri alimentare. Premisa de la care porneste este ca mananci in functie de cat sport faci: mai mutl sport egal mai multa mancare.

Ce poti sa mananci

Nu e nevoie sa numeri caloriile ci trebuie sa-ti dezvolti o abordare inteleapta a mancarurilor si a portiilor. Dieta iti permite chiar si perioade de "imbuibare", in timpul fazei trei.

Te poti bucura de o mare varietate de mancaruri sanatoase in timp ce iti dezveti organismul de alegerile nesanatoase precum prajelile, alimentele continand multe grasimi saturate, painea alba, bauturile carbogazoase, pastele fainoase si lactatele cu continut mare de grasime. Aceste mancaruri sunt eliminate gradat din dieta si inlocuite cu alternative sanatoase precum cerealele integrale, fructele, legumele, lactatele cu continut scazut de grasime si altele.

Cum functioneaza

Premisa de la care porneste Greene este sa promoveze o stare mentala care nu are nimic de-a face cu dieta, ci cu imbunatatirea calitatii vietii si castigarea controlului asupra obiceiurilor alimentare nesanatoase. In vreme ce dietele stricte se sfarsesc cu o dezamagire, Greene ii dirijeaza pe cei care-i urmeaza dieta spre succes, prin intermediul pasilor mici.

Unele programe incep cu o prima faza extrem de stricta cu o lunga lista de alimente interzise. Greene incepe cu o prima faza mai relaxata.

 

Faza unu

Faza unu tine maximum patru saptamani si se concentreaza pe cresterea gradata a nivelului activitatii fizice si schimbarea vechilor obiceiuri alimentare. Se recomanda sa nu mananci nimic cu doua ore inainte de culcare, sa ai grija sa ai trei mese zilnice si o gustare, sa elimini alcoolul (temporar), sa te hidratezi, sa iei suplimente alimentare zilnice sub forma multivitaminelor, acizilor omega 3 si calciului.

Faza a doua

Faza a doua tine minim patru saptamani si promoveaza o abordare mai agresiva a slabirii prin reducerea mancarii si cresterea nivelului de activitate fizica. Aceasta faza se bazeaza pe controlul foamei fizice si emotionale, eliminarea mancarurile-problema din dieta, recomanda cantaririle saptamanale si portionarea clara a alimentelor.

Faza a treia

Faza a treia este de intretinere, adica o vei pastra pe tot parcursul vietii. Se bazeaza pe eliminarea altor mancaruri nesanatoase si introducerea celor sanatoase. Greene introduce acum si conceptul de calorii suplimentare, care sunt echivalente cu "caloriile discretionare" recomandate de Guvernul SUA in 2005 in publicatia Dietary Guidelines, si care iti permit sa mananci lucrurile care iti plac, dar in cantitati mici.

Ce spun expertii

Dieta Best Life are baze stiintifice si a fost sustinuta de Guvernul SUA in 2005 in publicatia Dietary Guidelines , plus de numerosi alti medici specialisti.

Ce face din aceasta dieta una de succes este abordarea flexibila si dorinta de a-ti schimba stilul de viata. Problema este cu cei care nu vor sa-si schimbe stilul de viata si vor doar sa slabeasca rapid, ceea ce nu este posibil prin intermediul acestei diete.

Numaratul caloriilor este pentru multi un chin, dar, spun expertii, daca nu mai mananci prajeli, nu mai bei sucuri acidulate si reduci din paine, vei ramane cu mult mai putine calorii acumulate intr-o zi.

Un alt plus al dietei, spun expertii, este ca te poti bucura de anumite alimente "interzise", dar in cantitati moderate.

Cartea iti va oferi mai multe detalii despre cum sa faci din aceasta dieta o adevarata schimbare in stilul de viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit Dieta

Articole recomandate

Citeste si despre