Cura cu banane. O dieta simpla, care te scapa rapid de 4 kilograme

/ / Modificat: 2018-12-30
Cura cu banane. O dieta simpla, care te scapa rapid de 4 kilograme

Dieta perfecta. Asa poate fi caracterizata cura cu banane. Pentru ca, sa fim cinstiti, cine n-ar fi bucuros sa primeasca liber la mancat banane si sa si slabeasca? Dieta a fost conceputa de un medic japonez, care promite pierderea a 3-4 kilograme intr-o saptamana. 

Evident, nu vei manca banane non stop, ci doar la micul dejun, in fiecare zi.

Cum functioneaza dieta cu banane

Dieta presupune consumul unei banane dimineata, pe un stomacul gol. Aceasta practica incurajeaza constientizarea foamei si a satietatii. Pentru pranz si cina, poti manca orice doresti, cu singura conditie sa te opresti atunci cand ai ajuns la un nivel de satietate de aproximativ 80%.

Bananele nu sunt fructe dietetice in sens strict, deoarece contin carbohidrati (23 g la 100 g de fruct) si zaharuri (12 g la 100 g de fruct) in cantitati mari comparativ cu alte fructe. Cu toate acestea, continutul ridicat de fibre din banana compenseaza caracteristica sa de a fi un fruct dulce. In plus, fibrele imbunatatesc tranzitul intestinal.

O banana de dimensiuni medii are aproximativ 100 de calorii, dar, din fericire, astupa golul pe care il simti in stomac cand iti este foame. Spre exemplu, daca incepi pranzul cu o banana vei manca mai putin.

Principalele proprietati benefice ale bananelor se refera la continutul ridicat de potasiu, un element esential pentru buna functionare a muschilor si pentru a contracara retinerea apei. Potasiul este indicat in nutritia sportivilor si, de asemenea, a celor care doresc sa combata celulita si umflarea picioarelor. O banana acopera in medie 15-20% din necesarul zilnic de potasiu al unui adult.

Important este, de asemenea, cantitatea de triptofan continuta in banane: este un aminoacid esential care stimuleaza producerea de serotonina din creier, un hormon care, la randul sau imbunatateste starea de spirit, combate insomnia si confera un sentiment de bunastare.

Dieta cu banane: ce si cum trebuie sa mananci

Mic dejun. Mananca o banana proaspata. Poti manca si doua, insa important este sa nu te simti prea plin. Poti, de asemenea, pisa banana ca mai apoi sa o amesteci cu un iaurt cu continut scazut de grasimi sau cu ricota proaspata, seminte si fulgi de ovaz. Daca chiar si asa tot te simti infometat, asteapta jumatate de ora si mai mananca ceva, cativa biscuiti integrali.

Pranz si cina. Poti manca tot ce iti doresti, dar indicat ar fi sa te axezi in principal pe orez si peste, carne, branza, leguminoase, iaurt. Toate produsele de panificatie obtinute din faina alba sunt interzise, fiind inlocuite cu produse integrale.

Cina trebuie consumata inainte de ora 20:00.

Gustari. Este permisa doar o gustare pe zi, dupa-amiaza, iar aceasta poate fi inclusiv un desert dietetic.

Regulile de baza ale dietei

- Te opresti din mancat inainte de a fi complet satul;

- Nu iti calculezi caloriile;

- Bei multa apa la temperatura camerei (cel putin 2 litri pe zi);

- Sportul nu este esential, dar este bine sa mergi in fiecare zi intr-un ritm rapid pentru cel putin 15 minute;

- Mergi la culcare devreme, inainte de miezul noptii, dar doar la 4 ore dupa ultima masa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta

Articole recomandate

Citeste si despre