Cum sa slabesti doar aranjandu-ti bucataria

/ / Modificat: 2012-12-10
Cum sa slabesti doar aranjandu-ti bucataria

Stiai ca modul in care iti amenajezi, decorezi si aranjezi bucataria te poate face sa slabesti sau, dimpotriva, sa te ingrasi? Iata cateva trucuri prin care sa faci bucataria un mediu favorabil pentru slabit si un secret pentru remodelarea siluetei tale!

Pune alimentele sanatoase pe raftul cel mai de sus al frigiderului!

Daca tii o dieta sau incerci sa slabesti si ai anumite alimente pe care trebuie sa le consumi, asigura-te ca acestea sunt asezate pe raftul cel mai de sus al frigiderului. Potrivit specialistilor, suntem tentati sa punem mana pe primele alimente care ne apar in fata ochilor, dupa ce deschidem usa frigiderului. Acestea sunt cele de pe primul raft. De aceea, este indicat sa tii pe el doar alimente sanatoase si hipocalorice.

Pune fructele si legumele proaspete pe raftul al doilea de sus. Renunta sa le tii inchise in ladita de jos a frigiderului, deoarece nu te vei atinge de ele. Ascunde produsele hipercalorice si nesanatoase sau prajiturile cat mai in spate si pe un raft inferior, astfel incat sa nu le ai in campul vizual de fiecare data cand deschizi usa frigiderului.

Amenajeaza-ti si decoreaza-ti bucataria in culori care te slabesc!

Evita sa iti zugravesti peretii sau sa alegi mobila in rosu sau galben ori in alte culori calde, care cresc pofta de mancare. Cea mai potrivita cromatica pentru a-ti zugravi bucataria sau pentru a o decora este in nuante de albastru sau verde, doua culori care nu sunt deloc pe "placul" apetitului alimentar.

In timp ce rosul si galbenul, dar si alte culori calde derivate din ele, iti fac pofta de mancare si te imbie sa consumi mai multe calorii, albastrul sau verdele reduc substantial apetitul, ajutandu-te sa slabesti mai usor. Este bine ca pe acestea din urma sa le folosesti si in alegerea decoratiunilor de bucatarie, a veselei sau tacamurilor.  

Opteaza pentru farfurii si boluri de mici dimensiuni!

Nu cumpara cele mai adanci farfurii, cele mai mari si mai incapatoare boluri si nici nu dota bucataria cu linguri cat polonicele sau cu recipiente de dimensiuni monstruoase. Cu cat ai farfurii mai mari, cu atat vei fi mai tentata sa pui mai multa mancare in ele si astfel sa furnizezi organismului un aport caloric foarte mare.

Nu doar ca nu vei reusi sa slabesti, dar vei avea tendinta de a te ingrasa. Acelasi lucru este valabil si cu furculitele si lingurile cu care mananci. Cu cat sunt mai mari si mai voluminoase, cu atat tentatia de a consuma bucati mai mari de alimente va fi mai mare.

Cum sfatul nutritionistilor este acela de a consuma portii mici si dese de alimente pentru a slabi, dar si de a mesteca atent mancarea, s-ar putea ca tacamurile si vesela de mari dimensiuni sa contravina efortului tau de a pierde in greutate.

Aranjeaza-ti si organizeaza-ti bucataria astfel incat sa te ajute sa slabesti mai usor! Indeparteaza tentatiile culinare din calea ta si petrece cat mai putin timp in bucatarie, pentru a nu fi ispitita sa rontai mereu cate ceva!

Crezi ca felul in care amenajezi sau aranjezi bucataria are un impact asupra efortului de a slabi? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Slabit femei Metode slabit

Articole recomandate

Citeste si despre