Cum sa incepi o dieta eficienta la inceput de an

/ / Modificat: 2012-06-22
Cum sa incepi o dieta eficienta la inceput de an

O dieta poate reprezenta unul dintre planurile prioritare pentru anul urmator. Daca iti doresti de multa vreme sa slabesti, dar inca nu ai reusit, inceputul de an constituie un moment foarte bun pentru un regim. Cea mai mare provocare este, insa, sa te tii de aceasta dieta. Exista cateva lucruri care te pot ajuta sa adopti un regim de viata sanatos, pe termen lung.

Noteaza totul

Fa-ti un caietel sau cateva biletele pe care sa-ti notezi planul pentru dieta, cu principalele idei. Initial, poti sa treci pe hartie tot ce-ti trece prin cap, dupa care sa sintetizezi, pentru a avea la final cateva scopuri clare. Aceasta hartie va fi ca un fel de contract cu tine insati. Aseaza biletul undeva la vedere, in fata calculatorului, pe usa de la frigider etc. Nu uita ca scopul final trebuie sa fie unul realist.

Stabileste data la care incepi dieta

Cea mai mare capcana in care cad cei care vor sa slabeasca este sa-si faca o promisiune vaga, in minte, de genul "Incep saptamana viitoare". Fa un calendar special pentru planul tau de slabit si stabileste datele exacte pentru fiecare dintre scopurile pe care le ai, indiferent ca este vorba despre numar de etaje urcate pe scari, kilometri parcursi, kilograme pierdute etc.

Fa curat in rezerva de mancare

Fa curat in frigider, sertare, camara, oriunde ai depozitate alimente care te ingrasa. Renunta la prajituri, placinte, bauturi care contin zahar, biscuiti, bomboane si toate celelalte produse de acest tip. Inlocuieste-le cu alimente precum proteine sanatoase (pui, peste, oua), fructe si legume proaspete (struguri, mere, ciuperci, ardei gras, broccoli), apa plata. Pentru gustari intre mese, fa o rezerva de batoane de cereale, branza degresata, dulciuri fara zahar etc.

Seteaza-ti scopuri simple pentru dieta

Pasii marunti sunt mai usor de facut decat schimbarile mari. Pentru acest regim, seteaza-ti scopuri simplu de atins de la o saptamana la alta. Intr-o saptamana poti sa te concentrezi asupra cresterii consumului zilnic de apa. In urmatoarea saptamana incepe sa urci pe scari in loc sa iei liftul. In urmatoarea, scoate din meniu mancarurile prajite si asa mai departe.

Tine o evidenta a dietei

Tine o evidenta a dietei tale. Noteaza cat ai slabit, cum te simti, ce schimbari ai facut. Cantareste-te si fotografiaza-te. Asa vei avea mereu in fata progresele facute si vei fi mai determinata.

Autor: Elisa Costache

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Dieta mamici Slabit Alimentatie sanatoasa

Articole recomandate

Citeste si despre