Alimentatia de toamna, fara crestere in greutate

/ / Modificat: 2013-09-24
Alimentatia de toamna, fara crestere in greutate

Odata cu schimbarea anotimpului, trebuie sa-ti revizuiesti dieta pentru a te bucura de o alimentatie echilibrata, care sa nu se transforme insa in kilograme in plus. Revino la mesele calde, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Cu o portie calda de supa de legume pe zi, ii vei oferi corpului tau mineralele si vitaminele necesare, fara sa cresti in greutate.

Grasimi si carbohidrati de toamna

Deoarece corpul tau are nevoie de un aport mai mare de grasime si carbohidrati pentru a face fata vremii care se raceste si pentru a-ti asigura necesarul de energie, nu le evita la fel de mult ca pe timpul verii.



Grasimile sanatoase
pot fi obtinute din uleiurile vegetale, unde uleiul de masline ocupa un loc fruntas, si din peste. Cartofii trebuie sa revina in dieta ta, insa doar ca ingredient in supe de legume sau copti la cuptor.

Fructe de toamna

A trecut vremea fructelor de padure, atat de apreciate de nutritionisti, dar merisoarele sunt boabe care se coc toamna si iti ofera un aport important de antioxidanti.

Merele sunt si ele bogate in antioxidanti ce previn riscul bolilor cardiace, in timp ce perele au un continut ridicat de fibre solubile, utile digestiei tale.

Semintele de dovleac contin acizi grasi Omega-3, cu un efect benefic asupra sanatatii tale, dar intregul dovleac este plin de substante nutritive si vitamine.

Daca nu poti ocoli dulciurile complet, alege o ciocolata amaruie. Ciocolata cu continut de cacao de peste 70-80% nu va avea un efect asupra greutatii tale, daca o consumi cu moderatie.

Bucura-te de toate fructele si legumele recoltate toamna si introdu-le in alimentatia ta zilnica pentru a avea energie si vitalitate si pentru a-i oferi corpului tau armele de lupta impotriva virozelor de toamna.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Silueta Cura de slabire Greutate Dieta Alimentatie sanatoasa

Articole recomandate

Citeste si despre