Romanii au rezervat anul acesta 60% mai putine vacante in Grecia

/ / Modificat: 2020-06-11
Romanii au rezervat anul acesta 60% mai putine vacante in Grecia

Romanii si-au rezervat anul acesta 60% mai putine vacante in Grecia, fata de cei 1,4 milioane de turisti de anul trecut, potrivit lui Georgios Stafylakis, directorul biroului local al Organizatiei Nationale Grecesti pentru Turism.

Grecia a inclus Romania printre tarile care au permis sa trimita turisti fara o perioada de izolare de 14 zile.

Totusi, Romania nu a permis inca turistilor ca la intoarcerea din Grecia sa poate sari peste perioada de 14 zile de carantina.

Din 2016, peste un milion de romani au vizitat Grecia in fiecare an, cifrele crescand la aproape 1,4 milioane de vizitatori in 2018 si 2019.

"Intreaga lume este afectata de aceasta situatie extrema. Toate economiile si majoritatea sectoarelor economice sufera. Turismul a fost lovit la nivel global, iar efectele pandemiei sunt resimtite in Grecia, o destinatie de renume mondial", a spus Stafylakis, citat de Ziarul Financiar.

Cu toate acestea, el adauga ca Grecia a gestionat cu mare atentie pandemia de COVID-19, avand aproximativ 3.000 de cazuri, pana pe 9 iunie, comparativ cu peste 20.000 in Romania.

Mai mult, guvernul elen a implementat o serie de masuri pentru reluarea turismului de pe 15 iunie.

Grecia este una dintre tarile cele mai dependente de turism din lume, acest sector contribuind cu peste 10% la PIB-ul sau.

Articole recomandate

Citeste si despre