Sexul de impacare, 4 motive sa il eviti

/ / Modificat: 2017-02-17
Sexul de impacare, 4 motive sa il eviti

Sexul de impacare este calea usoara la care recurg cuplurile atunci cand nu vor sa adoarma suparati in acelasi pat sau sa treaca rapid peste o cearta, fara a taia firul in patru. In furtuna emotionala si hormonala care ia nastere in timpul sexului, se uita usor de probleme sau conflicte, dar nu inseamna ca acestea sunt si rezolvate si ca nu mai exista in interiorul cuplului. Iata de ce este bine sa eviti sexul de impacare si care sunt alternativele!

Nu rezolva problemele

O fi sexul de impacare reconfortant si intens, insa in opinia multor specialisti reprezinta doar o metoda de a "masca" adevaratele probleme ale cuplului sau de a lasa nerezolvate conflicte care isi pot pune negativ amprenta asupra partenerilor.

Sexul de impacare este doar alternativa mai usoara a rezolvarii conflictelor, care nu este deloc preferabila intelegerii si rezolvarii pe cale verbala a problemei care v-a adus in pat.

Devine un obicei si o metoda frecventa de a rezolva probleme

Sexul de impacare devine, in timp, o metoda permanenta si mereu folosita de a rezolva orice tip de probleme. Daca la inceput treceati peste certurile marunte, simple cu o partida incendiara de sex, ulterior, sexul va incepe sa "rezolve" si probleme serioase sau sa le anuleze, ceea ce ar putea conduce la racirea cuplului si, in final, la separare.

Acutizeaza lipsa de comunicare in cuplu

Dupa cum reiese si de mai sus, in astfel de cazuri, sexul incepe sa ia locul sau sa devina un substitut al comunicarii in cuplu, iar acest lucru nu este recomandat, daca vreti sa aveti o relatie trainica si frumoasa.

Lipsa de comunicare este problema principala a multor cupluri moderne, iar sexul de impacare nu face decat sa accentueze acest deficit.

Certurile trebuie sa se solutioneze prin dezbateri verbale, argumente si solutii care nu implica niciun fel de contact fizic. Abia apoi, dupa ce ajungeti la un numitor comun, puteti sa va destindeti cu o partida de sex incendiara. Insa inainte ca acest lucru sa se intample, este indicat sa ajungeti deja la pace in urma conflictului pe care l-ati disputat.

Sporeste certurile si tensiunile in cuplu

Sexul ofera ambilor parteneri emotii si trairi extrem de puternice, care creeaza dependenta si ofera placere.

Specialistii avertizeaza ca sexul de impacare este o capcana si din alt punct de vedere. De obicei, dupa o cearta, sexul are tendinta sa fie mai intens, mai interesant. Exista riscul sa ajungeti in situatia in care sa creati situatii conflictuale, tocmai pentru a primi acele placeri intense, pe care doar sexul de dupa o cearta le ofera.

In acest moment, psihologii sustin ca drama emotionala este si mai mare si ca placerea resimtita in urma acestui tip de sex va adanci si mai mult problema. Atat timp cat certurile sunt cele care determina partide incendiare de sex si placeri orgasmice, vei avea tendinta sa isti mai des scandaluri, cu gandul la "recompensa" de care vei avea parte.

Abtineti-va de la a va smulge hainele dupa voi dupa o cearta apriga si incercati sa puneti pe masa argumente si idei de solutionare a conflictului, astfel incat fiecare sa aiba ceva de castigat, iar sexul sa nu mai fie conditionat de nimic.

Tu ce parare ai? Ajuta sexul de impacare sa treceti peste conflicte? Care sunt avantajele si dezavantajele lui? Ai incercat metoda? Crezi ca ajuta? Impartaseste-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Conflicte cuplu Comunicare cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre