Pentru tatici: mergi la culcare odata cu sotia ta

/ / Modificat: 2018-03-20
Pentru tatici: mergi la culcare odata cu sotia ta

Fericirea in cuplu depinde de mai multi factori si trebuie ca ambii parteneri sa isi dea interesul sa construiasca relatia. De exemplu, pentru o relatie solida, conteaza destul de mult sa mergeti la culcare la aceeasi ora.

Un obicei sanatos pentru relatia de cuplu este sa va bagati in pat impreuna, cel putin cateva nopti pe saptamana. Astfel, in loc sa mai acorde un pic de timp pentru serviciu sau pentru a naviga pe internet, taticii, dar si mamicile, ar trebui sa isi acorde acest timp unul pentru celalalt. De exemplu, un expert in medicina somnului Wendy Troxel a spus, citat de psychologytoday.com ca "pentru multe cupluri, acel timp petrecut in pat inainte de a adormi este, uneori, este cel mai pretios si cel mai important moment al zilei."

Acest timp este adesea cheia pentru imbratisari, care ii ajuta pe oameni sa se simta iubiti, protejati, relaxati. De asemenea, poate inspira sentimente de dragoste, fericire, confort, satisfactie, apreciere. Este si un timp in care puteti discuta liber despre orice, de la subiecte precum educatia copiilor pana la subiecte legate de filme sau vacante si calatorii.

Poate fi si un moment de visare, in care sa va imaginati diverse lucruri din viitor, este atat de placut sa va faceti planuri impreuna. Pentru multi parinti care au si job-uri full time acest timp petrecut unul in compania celuilalt poate fi cel mai bun moment din timpul zilei, momentul magic care le aduce relaxarea.

Si ce te faci daca esti o pasare de noapte?

Asadar, unul dintre lucrurile pe care il poti face pentru o relatie sanatoasa este sa mergi la culcare la aceeasi ora cu sotia ta. Insa ce te faci daca esti pasare de noapte si adormi mult mai tarziu decat sotia ta? In astfel de situatii, poti face un compromis, si sa mergi la culcare in acelasi timp cu sotia ta doar in unele seri.

Vor fi momentele voastre speciale, in care veti avea timp sa discutati despre lucruile importante de pe parcurusul zilei sau sa va intrebati doar daca va este bine. Puteti doar sa stati imbratisati, fara sa va spuneti nimic. Este atat de placut si de reconfortant, este un sentiment care iti da siguranta, simti ca alaturi de jumtatea ta poti muta si muntii din loc.

Ce mai pot face taticii, pentru o relatie fericita

Ceea ce mai pot face taticii pentru a le arata apreciere partenerelor de viata este sa le trimita un mesaj, in timpul zilei, in care sa le spuna doar "te iubesc" sau ca se gandesc la ele. Seara, dupa ce copiii merg la culcare ii poti spune partenerei o fraza prin care iti arati aprecierea atat fata de ea, dar si fata de modul in care se poarta ca parinte: "esti atat de frumoasa atunci cand le citesti copiilor". Este un mod frumos prin care sa iti arati aprecierea fata de jumatatea ta.

De asemenea, un alt lucru pe care il pot face taticii pentru partenerele lor este sa le acorde sprijin in sarcinile legate de copii. Astfel, in functie de varsta copilului, ei se pot oferi sa faca nenumarate activitati impreuna cu acestia, timp in care mamicile pot face ceva pentru ele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie cuplu Relatie cuplu parinti

Articole recomandate

Citeste si despre