Oferiti flori
 

Ocazii de a oferi flori ni se ivesc cu multe prilejuri: aniversari, vizite, nunti.

De-a lungul timpului s-a incetatenit ideea de a aduce anumite flori la o anumita ocazie, ori flori de o anumita culoare – floarea este un simbol al omeniei.

Familiei cu un nou-nascut i se ofera un buchetel de flori gingase, de crini, garoafe, narcise, liliac sau stanjenei. In cazul in care nou-nascutul este baiat, buchetelul se leaga cu o funda bleo sau alba. Daca este fata se leaga cu o panglica alba sau roz si va fi de nu-ma-uita, lacramioare, garoafe albe sau roz, margarete, liliac alb.

In ambele cazuri, buchetelul va fi de dimensiuni reduse si frumos aranjat.


Tinerelor fete li se ofera buchete de: garoafe, lalele, trandafiri sau margarete. Se vor alege flori cu tije lungi, colorate alb, roz, galben. Daca florile se ofera cu ocazia aniversarii zilei de nastere, atunci numarul tijelor florale va fi egal cu al anilor impliniti.

La aniversarea barbatilor se aduc, in general, flori galbene – preferabil garoafe. La sarbatorirea nuntii de argint se recomanda buchet de trandafiri rosii cu 2-3 boboci albi in mijloc.

Pentru nunta de aur buchetul de crizanteme galben-aurii este cel mai indicat. Cand se viziteaza o persoana bolnava nu se vor aduce flori puternic mirositoare.

Domnica Ioana Lazar

Noi embrie 2005

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul