Idei pentru traditii de familie

/ / Modificat: 2012-01-31
Idei pentru traditii de familie

Farmecul vietii de familie este acela ca membrii ei se simt uniti prin sange, intimitate, dragoste adevarata si tabieturi comune. Lucrurile pe care le faci doar cu cei dragi, in spatiul privat al locuintei sau in afara ei, consolideaza relatia speciala pe care o aveti. Prin urmare, bucura-te de beneficiile pe care cateva traditii de familie le pot avea asupra asupra voastra.

Un obicei deloc complex sau costisitor se va transforma intotdeauna intr-o experienta speciala, care transmite cu adevarat bucuria de a fi "acasa".

Copiii adora ritualurile si traditiile de familie, deoarece ele induc sentimentul apartenentei si al securitatii. Adultii care isi petrec majoritatea timpului la birou au nevoie de o activitate placuta programata periodic, care sa ii determine sa astepte cu nerabdare intoarcerea acasa.

Programarea traditiei de familie


Foto: sites.ext.vt.edu

Sigur ca gratarul de 1 mai si masa de Paste la pensiunea de la munte sunt doua obiceiuri minunate, insa ele sunt respectate de alte mii de familii din Romania.

Nu astepta o sarbatoare calendaristica pentru a programa o traditie de familie, ci contureaza o cultura a voastra proprie, in care sarbatoriti fiecare apus, fiecare inceput de weekend sau de anotimp.

Ponturi pentru crearea traditiei de familie

  • imagineaz-o cat mai simpla: in acest fel, veti putea sa o respectati in mod regulat;
  • taie cat mai mult din costuri: o veti astepta cu entuziasm, fara sa va faceti griji de ordin financiar;
  • implica toata familia: daca sotul tau uraste sa gateasca, organizeaza ceva care sa nu presupuna acest lucru; este important ca toata lumea sa participe in mod egal la ritual;
  • propune o frecventa crescuta: lunar este minunat, saptamanal este exceptional; prin definitie, un ritual este pus in practica des;
  • fa-o distractiva: traditia trebuie sa va trezeasca trairi pozitive;

Idei de traditii in familie


Daca locuiti la curte, bucurati-va de fiecare duminica a sezonului cald. Gatiti o pizza delicioasa in familie si o prajitura, puneti masa pe terasa si lasati briza placuta a serii sa patrunda in casa. Cateva jocuri distractive pot condimenta atmosfera.

In fiecare seara dupa cina, plecati la o plimare relaxanta in parc. Va veti mentine in forma, digestia va functiona perfect iar somnul va fi intotdeauna dulce.

La lasarea serii, organizati cate o sesiune de relatari detaliate asupra felului in care a decurs ziua in timp ce serviti cina. Adaugati si un subiect de discutie "standard" pentru fiecare seara, numit "Ce am facut bun astazi". In acest fel, veti fi mereu motivati sa bifati multe fapte bune, pe care sa le povestiti la masa in familie.

Faceti o fotografie in acelasi loc, la aceeasi data, in fiecare an. Plantati un copacel pe un spatiu verde si veti avea o imagine clara asupra felului in care evolueaza viata voastra de-a lungul anilor.

In fiecare sambata, organizati "seara filmului in familie". Inchiriati un DVD prin vot comun, comandati pizza si "inarmati-va" cu mult popcorn.

La fiecare trei luni, selectati cu atentie haine si obiecte pe care nu le mai folositi sau pe care doriti sa le faceti cadou, apoi mergeti impreuna la un centru de asistenta sociala si donati lucrurile oamenilor si copiilor nevoiasi. Micutul tau va invata de mic ce inseamna sa daruiesti si sa fii alaturi de semenii nefericiti.

In fiecare toamna, sarbatoriti inceperea scolii cu o iesire la restaurant. Copiii vor astepta cu bucurie momentul si vor intelege mai bine ca educatia este importanta pentru ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre