Remedii casnice: rozmarin si alte ierburi vindecatoare pentru orice afectiune, de la probleme digestive la dureri de dinti

/ / Modificat: 2021-12-03
Remedii casnice: rozmarin si alte ierburi vindecatoare pentru orice afectiune, de la probleme digestive la dureri de dinti

Uneori un ceai de plante este tot ceea ce ai nevoie pentru a scapa de o durere de stomac sau de o raceala usoara. Prin urmare este esential sa ai in permanenta cateva plante vindecatoare din care sa prepari ceaiuri la nevoie. 

Chiar si specialistii confirma faptul ca produsele naturale joaca un rol-cheie in dezvoltarea medicamentelor moderne, in special in cazul agentilor antibacterieni. In plus, multi medici recomanda ceaiurile alaturi de tratamentele conventionale pentru un efect mai rapid.

Prin urmare, in momentul in care copilul se confrunta cu neplaceri este important sa ai la indemana ceaiuri care le poate atenua neplacerile, cel putin pana in momentul in care ajungeti la medic. Iata care sunt plantele pe care trebuie sa le ai intotdeauna in casa si ce efecte miraculoase au pentru sanatate.

1. Musetel

Musetelul este una dintre cele mai utilizate plante. Aceasta are numeroase beneficii pentru diferite afectiuni, cum ar fi: inflamatii, spasme musculare, tulburari menstruale, insomnie, ulcere, rani, tulburari gastrointestinale, dureri reumatice si hemoroizi.

Preparare: pentru a prepara ceaiul de musetel trebuie sa adaugi doua lingurite de flori uscate de musetel la o cana de apa. Optional, poti adauga un baton de scortisoara sau putina pudra de scortisoara. Lasa totul al infuzat timp de 10 minure si ceaiul este gata. Poate fi consumat ca atare sau cu putina miere.

2. Rozmarin

Rozmarinul este una dintre cele mai populare plante medicinale atunci cand vine vorba de prepararea remediilor casnice. Cercetarile in domeniu au aratat ca rozmarinul are potentialul de a regla nivelul de glucoza din sange. Prin urmare poate fi un remediu natural pentru persoanele cu diabet, dar este benefic si in cazul racelilor.

Preparare: La doua cani de apa clocotita adauga o crenguta de rozmarin si lasa la infuzat timp de 7 minute. Strecoara ceaiul si consuma-l ca atare.  Este benefic pentru intreaga familie.

3. Cuisoare

Desi cuisoarele te fac sa te gandesti la Craciun, acestea sunt benefice tot timpul anului cand vine vorba despre sanatate. Acestea sunt deosebit de utile in cazul durerilor de dinti, scanand in intensitate durerea si atenuand disconfortul.

Preparare: Macina cateva cuisoare foarte bine si infasoara continutul intr-o bucata mica de tifon. Asaza totul in locul dureros si lasa cuisoarele timp de cateva minute sa actioneze.

4. Menta

 Menta este cunoscuta pentru faptul ca ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Putini sunt insa cei care stiu ca aceasta planta ajuta si la scaderea intensitatii migrenelor.  Metanolul continut de menta ajuta la cresterea fluxul sanguin si ofera o senzatie de racoare, ceea ce poate ameliora durerea.

Preparare: La o cana si jumatate de apa fierbinte, adauga cateva frunze de menta si lasa totul la infuzat timp de 10 minute. Strecoara ceaiul, lasa-l sa se raceasca. Acesta se consuma ca atare.

5. Busuioc

Busuiocul nu doar ca da savoare mancarurilor insa ajuta si la imbunatatirea digestiei, scaderea riscului de artrita si la prevenirea complicatiilor cardiace.

Preparare: Spala 5 frunze de busuioc si pune-le la infuzat  timp de 10 minute in doua cani cu apa fierbite. Strecoara totul si adaiga lamaie si miere dupa gust.  

Nu uita insa ca remediile naturale nu inlocuiesc tratamentul dat de medic ci doar in completarea acestuia.  Prin urmare daca micutul tau simte un disconfort sau este racit mergi mai intai la medicul pediatru pentru un consult de specialitate. 

Sursa foto: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre