Cum poti indeparta usor petele de pe hainele copiilor

/ / Modificat: 2018-11-27
Cum poti indeparta usor petele de pe hainele copiilor

Oricat ai incerca tu sa te asiguri ca nazdravanul tau e mereu curat, vei constata cu stupoare ca hainele sale nu mai arata deloc ca atunci cand i le-ai pus pe el. Pete de fructe, de grasime, de ciocolata sau de noroi ori de vopsea, toate isi gasesc cate un loc pe imbracamintea lui. Marea provocare vine atunci cand incerci sa le scoti si ele se incapataneaza sa ramana in tesatura.

Daca copilul tau e unul dintre cei plini de energie, pe care hainele raman curate doar cateva clipe atunci stii ce chin este sa i le speli ca sa arate ca noi. Uneori, oricat de mult te-ai stradui, petele nu ies si pace! Totusi, noi iti prezentam in continuare o colectie de sfaturi utile care iti vor usura munca, ajutandu-te sa scapi de pete simplu si rapid.

Metode eficiente de a elimina petele de pe haine

Pudra pentru bebelusi. Aceasta este utila in cazul petelor sa de grasime. Cand pata este inca proaspata, presara o cantitate generoasa de pudra de talc. Las-o sa absoarba toata grasimea, apoi clateste sub un jet de apa, dupa care spala tesatura in mod obisnuit, cu apa calda si detergent.

Suc de lamaie. Substantele care se regasesc in zeama de lamaie sunt ideale pentru curatarea hainelor. Daca copilul si-a murdarit un tricou alb, spre exemplu, picura putin suc de lamaie, apoi lasa bluza sa se usuce la aer, in mod natural. Spal-o apoi cu un detergent bun.

Otet alb. Pentru a le da hainelor albe sau colorate o viata noua, foloseste otet alb. Adauga o jumatate de ceasca de otet in masina de spalat, atunci cand incepe ciclul de clatire. Hainele vor fi mai albe, iar cele colorate vor avea nuante mai vii. Poti, de asemenea, sa inmoi hainele colorate in otet diluat. Apoi, va fi mult mai usor sa elimini petele produse de alimente sau de deodorant.

Apa oxigenata. Este ideala pentru eliminarea celor mai dificile pete. Se amesteca apa oxigenata cu putina pasta de dinti obisnuita, apoi se aplica solutia obtinuta pe pata si se freaca cu ajutorul unui material textil moale. Lasa sa actioneze timp de 30-60 de minute, apoi clateste. Pata, indiferent de ce a cauzat-o, va disparea complet.

Bicarbonat de sodiu. Este un curatitor excelent pentru pereti, pardoseli, bai si chiar pentru hainele copiilor. In plus, e ieftin si usor de gasit. Pe langa faptul ca este util in indepartarea petelor, ajuta si la eliminarea mirosurilor neplacute din haine si imbunatateste actiunea detergentului. Amesteca bicarbonat cu apa pana obtii o pasta omogena. Freaca petele de pe tesaturi, apoi spala-le la masina de spalat. Imbracamintea sau fetele de masa vor fi ca noi.

Sare de bucatarie. Daca bluzita cea noua a fost stropita cu sos de mancare, presara rapid sare alimentara. Grasimea va fi absorbita. Lasa sa se usuce, apoi cu o periuta freaca locul respectiv, dupa care spala cu detergent. Daca din unele haine ies culori la spalat, atunci cand le pui in masina adauga niste sare de bucatarie in cuva. Pigmentul va ramane in tesaturi.

Pasta de dinti. Un alt truc disponibil pentru mamele care nu stiu cum sa elimine petele de pe hainele copiilor este utilizarea pastei de dinti. Trebuie sa alegi o pasta de dinti simpla, nu una tip gel. Aplica o bobita de pasta de dinti pe pata si apoi freaca locul respectiv cu o periuta pe care nu o mai folosesti. Lasa sa actioneze timp de cateva minute, apoi curata cu o carpa inmuiata in apa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pete haine copii Indepartare pete haine Pete haine

Articole recomandate

Citeste si despre