Cioc-cioc! Cine e? Curatenia de primavara!

/ / Modificat: 2019-04-30
Cioc-cioc! Cine e? Curatenia de primavara!

A sosit primăvara de ceva timp și încă nu te-ai apucat de curățenia de primăvară? Relaxează-te, cu siguranță nu ești singura persoană în această situație. Acum că sărbătorile pascale au trecut, este cu atât mai important să găsești cele mai eficiente și rapide metode de curățenie. Citește mai departe pentru a afla câteva dintre acestea.

Pentru ferestre și oglinzi impecabile

Probabil că cel mai stresant la o curățenie generală este să te ocupi de strălucirea ferestrelor și a oglinzilor. Înainte de a te apuca de treabă, asigură-te că ai la îndemână cele necesare, deoarece altfel te vei frustra inutil. Înșelător de simplu, procesul începe cu alegerea celor mai potrivite instrumente: o găleată sau lighean, detergent pentru ferestre, o lavetă, un burete, un ștergător de geamuri și neapărat un prosop sau o cârpă uscată, pentru a șterge la final lichidul. Găsești tot ce îți lipsește în magazinele mari și nu e nevoie să hălăduiești în căutarea prețurilor reduse. Există varianta mult mai simplă în care poți să verifici un site precum Kimbino.ro.

Este indicat să te apuci întâi de ramele ferestrelor, iar apoi să continui cu suprafețele din interior. Insistă cu buretele pe acele locuri care sunt foarte pătate și folosește o mișcare continuă în forma litere S începând din colțul din stânga sus. Astfel, apa se va scurge în jos. Nu lăsa apa să se usuce, deoarece asta presupune să dai din nou cu detergent – folosește ștergătorul cât mai des, tot de sus în jos și în forma literei S. 

Primăvara în aer

Știai că primele sprayuri odorizante pentru cameră au apărut în anul 1948? Evident, parfumurile au fost folosite din antichitate pentru a contrabalansa mirosurile neplăcute din casă, însă un odorizant modern conține o formulă chimică avansată care efectiv elimină mirosul. Primele produse de acest tip nu conțineau parfum și din această cauză aveau un succes limitat, chiar dacă își făceau excelent treaba. Gospodinele din acea perioadă pur și simplu nu puteau aprecia eficiența sa. Astăzi, odorizantele vin în mii de variante de parfum. De asemenea, până și banalul spray a fost modernizat și acum poți dispersa în cameră automat soluția de împrospătare pe parcursul întregii zile. Găsești pe piață numeroase opțiuni în acest sens, așa că nu uita să verifici catalogul Cora online pentru reducerile din magazine.

Nou, dar vechi

Tot la capitolul împrospătării primăvăratice a casei intră și mobila. Dacă tot întorci casa cu susul în jos, aceasta este ocazia perfectă pentru a scăpa de mobila veche și a aduce piese noi. Totuși, înainte de băga adânc mâna în buzunar, gândește-te atent dacă mobila pe care vrei să o înlocuiești chiar îți displace sau doar are nevoie de o recondiționare. O simplă revopsire pe care până și tu o poți face poate face miracole – atât pentru aspectul casei, cât și pentru bugetul familiei.

Nu uita de natură

Toate cele de mai sus sunt esențiale pentru o curățenie de primăvară adevărată, însă primăvara este anotimpul renașterii naturii. Iar după cum probabil că deja bine știi, natura este în marele pericol de a fi iremediabil distrusă de către acțiunile oamenilor. De aceea, îți recomandăm să folosești pe cât posibil metode mai puțin poluante atunci când faci curățenie. 

De exemplu, geamurile și oglinzile pot fi spălate mult mai bine dacă adaugi un pic de oțet în apă sau bicarbonat de sodiu. Nu doar că vei folosi mai puțin detergent, dar soluția va fi chiar mai eficientă în cazul petelor încăpățânate. Mai mult, vei elimina calciul care atacă suprafețele lucioase. Pentru un miros perfect în casă, nimic nu poate înlocui banala aerisire prin deschiderea ferestrelor. Stratul de ozon nu are nevoie de găuri suplimentare, așa că planeta îți va mulțumi pentru folosirea limitată a sprayurilor. Verifică atunci când cumperi un spray, de exemplu, din ultimul catalog Lidl, că acesta nu conține aerosoli.

Curățenia de primăvară este ocazia perfectă pentru a-i implica pe cei mici și pentru a-i învăța atât iubirea pentru planetă, cât și cum să se ocupe de propria casă atunci când o vor avea. Evident, s-ar putea ca aceștia să vină cu ideea genială de a apela la o firmă sau o persoană specializată în curățenie, o posibilă soluție pe care nici tu nu ar trebui să o neglijezi, dacă îți permiți financiar așa ceva. Înainte de a lua o decizie, verifică din timp prețurile pe Kimbino.ro, siteul dedicat celor mai recente cataloage online, și nu vei rata nicio promoție la cele necesare pentru curățenia casei tale! 

Articole recomandate

Citeste si despre