Ce caracteristici trebuie sa aiba o statie de calcat buna

/ / Modificat: 2019-07-26
Ce caracteristici trebuie sa aiba o statie de calcat buna

Calcatul hainelor este pentru cei mai multi oameni o activitate plictisitoare, obositoare si neplacuta, dar ea poate deveni mai usoara si eficienta cu instrumentele potrivite.

O statie de calcat este alegerea perfecta pentru cei care au multe haine de calcat si vor sa scape de ele rapid si cu rezultate deosebite.

Insa nu orice statii de calcat sunt perfecte pentru nevoile tale si, chiar daca sunt mai mari si mai puternice decat un traditional fier de calcat, asta nu inseamna ca sunt si mai bune.

Unele statii de calcat te pot ajuta sa calci hainele in timp record si te vor ajuta sa elimini chiar si pliurile incapatanate. Dar daca vei alege o statie de calcat proasta, nu numai ca nu va fi bine, ci poate fi chiar mai rau: fie ca hainele tale sa fie distruse, fie sa inmultesti pliurile, in loc sa le calci

Statiile de calcat sunt mari si voluminoase, ceea ce le face potential dificil de depozitat, pentru unii dintre noi care nu ne permitem acest lucru.

De aceea, am selectat pentru tine o serie de caracteristici pe care sa le aiba o statie de calcat si o serie de criterii pe care trebuie sa le indeplineasca. Asigura-te ca verifici ghidul nostru pentru cele mai bune statii de calcat inainte de a te decide ce tip de statii de calcat vei alege.

In primul rand, trebuie sa alegi intre statii de calcat care nu sunt sub presiune sau sub presiune. Aceste statii de calcat din urma ofera de doua ori mai mult abur decat fierul conventional cu abur si, deoarece apa este mentinuta intr-o unitate separata de baza a rezervorului, fierul este mai usor de tinut si rezervorul necesita mai putina umplere. Statii de calcat cu abur sub presiune produc aceleasi cantitati de abur ca si cele fara presiune, dar fluxul constant al aburului de inalta presiune inseamna ca este mai usor sa patrunzi pliurile incapatanate, ceea ce face calcarea mai rapida.

In continuare, gandeste-te la ceea ce este important pentru tine. Ai beneficia de statii de calcat cu aceeasi temperatura pentru toate tesaturile? Vrei sa se incalzeasca repede? Vrei sa fie mai silentios? Ar fi util un buton de eliberare de aburi? Dar aburul vertical pentru perdele si costume agatate pe umeras? Verifica de asemenea cat de grele sunt statii de calcat, cat de confortabil este manerul si daca cablul este suficient de lung pentru a ajunge la cea mai apropiata priza.

Are o rezistenta buna la calcar (important in zonele cu apa dura)? Trebuie sa cureti in mod regulat fierul? Este otelul subtire si conic pentru zone greu accesibile si este rezistent la zgariere? Este usor sa vezi cand apa are nevoie de umplere (si primesti un avertisment care iti spune cand e aproape gol)? Ce se intampla cu oprirea automata - o functie utila de siguranta care asigura oprirea unei statii de calcat dupa 10 minute de inactivitate?

Odata ce ai rezolvat toate aceste probleme, esti gata sa alegi dintre numeroasele statii de calcat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre