Avantajele produselor bio pentru curatenia casei

/ / Modificat: 2014-04-16
Avantajele produselor bio pentru curatenia casei

Produsele bio pentru curatenia casei reprezinta o modalitate sigura, eficienta si sanatoasa de a-ti ingriji casa, mai ales atunci cand ai copii. Produsele uzuale de curatenie pot reprezenta un pericol pentru sanatatea si siguranta copiilor si a membrilor familiei, atat din cauza vaporilor care se emana in aer si care pot afecta caile respiratorii, cat si a ingerarii lor, in urma contactului cu suprafetele si produsele curatate cu acestea. In astfel de conditii, produsele organice, ecologice sau bio au devenit una dintre principalele masuri pentru siguranta copiilor si sanatatea familiei.

Sunt mai sigure pentru sanatate

O casa curatata cu produse ecologice, facute doar din ingrediente 100% naturale, fara compusi chimici sintetici, este o locuinta sanatoasa pentru intreaga familie. Ingredientele organice din produse reduc riscul alergiilor, astmului sau altor afectiuni respiratorii.

Sara Snow, autoarea cartii "Sara Snow's Fresh Living" subliniaza importanta produselor de curatare bio impotriva astmului, pe care-l considera cea mai frecventa afectiune cronica in zilele noastre si una dintre principalele cauze ale absenteismului scolar printre copii. In plus, produsele organice pentru curatenia casei sunt mai "prietenoase" si cu pielea.

In timp ce produsele industriale, fabricate cu clor si alte reziduuri toxice ard, usuca si afecteaza pielea si sanatatea organelor, intrucat sunt absorbite prin piele in organism, cele bio contin o multime de compusi naturali care stimuleaza sanatatea celulelor epidermice si bunastarea organismului. Plantele utilizate la fabricarea produselor bio contin vitamine, antioxidanti si minerale care intaresc sistemul imunitar al organismului si protejeaza sanatatea.  

Sunt mai sigure pentru mediu

Dincolo de efectele benefice ale produselor de curatare bio pentru sanatate, acestea atrag o multime de avantaje si in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator. Produsele eco reduc poluarea aerului, apei si a naturii, in general.

Contribuie la diminuarea impactului asupra stratului de ozon si lupta eficient impotriva incalzirii globale. Produsele organice contin ingrediente naturale, biodegradabile, iar ambalajele si dispozitivele acestora sunt reciclabile.  

Contin mai putini agenti antibacterieni

Agentii antibacterieni de natura chimica - de exemplu, triclosanul - folositi adesea in sapunuri si detergenti sunt extrem de periculosi pentru sanatate, sustine Snow, intrucat conduc la aparitia dezechilibrelor hormonale si tiroidiene.

In plus, Asociatia Medicala Americana a atras atentia si asupra faptului ca ingredientele antibacteriene folosite in astfel de produse pot conduce, in timp, la rezistenta organismului in fata antibioticelor, esentiale pentru tratarea infectiilor cauzate de bacterii. Cele mai multe produse bio fie nu contin deloc astfel de agenti antibacterieni, fie acestia se regasesc in cantitati foarte mici, aproape neglijabile, in compozitia lor.

Doar pentru ca nu compusi sintetici cu efect antimicrobian, nu inseamna ca nu lupta eficient impotriva bacteriilor si agentilor patogeni de pe suprafetele din casa. Producatorii detergentilor bio apeleaza la natura in acest scop. Extrag ingrediente din plante recunoscute pentru proprietatile lor antimicrobiene si le adauga in compozitia lor.  

Te ajuta sa economisesti bani

Desi preturile produselor bio de pe piata tind sa fie ceva mai mari decat cele industriale, exista solutii organice de curatare pe care le poti face acasa, din ingrediente naturale la indemana. In acest fel, economisesti bani, cureti casa luna, dar protejezi si sanatatea intregii familii.

Otetul poate fi folosit cu succes in stergerea geamurilor, bicarbonatul de sodiu in curatarea covoarelor, cazii si chiuvetelor, iar zeama de lamaie pe post de inalbitor, pentru indepartarea petelor. Uleiul de lavanda este un remediu naturist eficient impotriva moliilor si a mucegaiului etc. Specialistii sustin ca si cumparate, pretul acestora renteaza, intrucat sunt mai eficiente decat alte produse si reprezinta si o investitie valoroasa in sanatate.

Tu folosesti produse bio pentru curatenia casei? Crezi ca sunt mai bune sau avantajoase decat cele industriale? Spune-ne ce beneficii ai remarcat in urma folosirii acestora in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Curatenie casa

Articole recomandate

Citeste si despre