3 idei de cadouri de Craciun facute chiar de tine

/ / Modificat: 2018-12-17
3 idei de cadouri de Craciun facute chiar de tine

Te-ai gandit deja ce cadouri le vei face de Craciun celor dragi? Da, stim! Ca in fiecare an, ai lasat pe ultima suta de metri cumpararea darurilor de pus sub brad, nu pentru ca n-ai avut timp sa mergi la shopping, ci pentru ca pur si simplu iti este foarte greu sa alegi din multimea de lucruri frumoase.

Ei bine, ca sa iti facem misiunea mai frumoasa, iti propunem ca anul acesta sa faci tu singura cadourile. Un dar handmade este mult mai apreciat, pentru ca presupune timp alocat si multa dragoste pusa in realizarea lui. Nu este gratis, pentru ca inclusiv materialele folosite costa, insa cu siguranta este unicat. Poate contine inclusiv un mesaj personalizat, asa incat cel care il primeste sa il tina minte toata viata.

Nu trebuie sa fii foarte indemanatica pentru a face singura aceste daruri de Craciun. Vei descoperi ca exista o multime de lucruri care pot fi facute foarte simplu si care ies extrem de interesant. Iti oferim in continuare cateva sugestii:

Mix de ciocolata calda

mix-cioco

Alege un borcan cu o forma frumoasa, ceva mai speciala decat celebrele borcane de zacusca. Vei gasi cu siguranta printre borcanele in care a fost dulceata sau miere. Umple-l cu ingrediente pentru o ciocolata calda in urmatoarele proportii:

  • doua parti cacao;
  • doua parti zahar;
  •  un strat de fulgi de ciocolata;
  • o parte marshmallows;

Mai ai nevoie de o funda rosie si eventual o acadea in forma de bastonas. E cadoul ideal de facut iarna unei colege de birou careia stii ca ii plac dulciurile si care ar aprecia foarte tare o cana cu aceasta bautura calda delicioasa.

Turta dulce

turta-dulce

Turta dulce, aromata cu scortisoara si ghimbir, este aroma perfecta pentru sarbatorile de iarna. Iti aduce aminte de copilarie, atunci cand cocea bunica tavi intregi de aluat decupat in forme vesele. Daca vrei sa ii faci cuiva o bucurie, starneste-i astfel de amintiri si nu va uita niciodata cadoul facut.

Cauta o reteta de turta dulce si framanta aluat. Taie-l in forme de inimioare, stelute, braduti sau oameni de zapada. Coace-le, apoi orneaza-le cu glazura din zahar. Le poti pune apoi in folii de celofan, facand mici pungute legate cu funda rosie. Sau poti crea cadouri surpriza, daca le asezi in cutii pe care apoi le invelesti in hartie colorata.

Lumanari parfumate in borcan

lumanari-cadou

Daca ai o prietena careia ii place atmosfera relaxanta data de lumanarile decorative parfumate, evita sa i le cumperi din magazin, ci pregateste-i-le chiar tu, asigurandu-te astfel ca ii oferi un dar 100% natural.

Ai nevoie de ceara de albine pe care o poti comanda pe net sau o poti cumpara de la apicultori din zona ta. Mai ai nevoie de uleiuri esentiale naturale, fitile si borcane din sticla de dimensiunea pe care o preferi.

Topeste ceara la bain-marie, adauga 10-20 de picaturi de ulei esential natural, pune fitilul în centrul borcanului agatat la un capat de un creion ca sa il mentii centrat si umple borcanul cu ceara calda. Lasa sa se raceasca pana cand ceara devine solida. Poti folosi ulei esential de lavanda, care are efect relaxant, sau menta, lamaie, eucalipt si portocala pentru a parfuma intreaga casa. Cu un spray cu vopsea argintie sau aurie poti da borcanului un aspect festiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadou Cadouri Cadouri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre