Nu manca asta la birou! 8 mancaruri pe care ar trebui sa le eviti la locul de munca

/ / Modificat: 2018-09-11
Nu manca asta la birou! 8 mancaruri pe care ar trebui sa le eviti la locul de munca

Daca lucrezi intr-un birou mic, sau chiar si intr-unul open space, este imposibil sa nu fi simtit niciodata mirosurile apasatoare de mancare ale pranzului pe care un coleg sau altul l-a impachetat pentru serviciu in ziua respectiva.

Si chiar daca nu ti s-a intamplat (inca) acest lucru, asigura-te ca nu devii tu acea persoana care aduce la birou mancare a carui miros sa mute nasul colegilor, ca sa nu risti sa iti strici relatia profesionala cu ceilalti doar pentru ca ai facut o alegere gresita la pranz.

Daca nu ai siguranta ca o anumita mancare ar putea sau nu sa ofenseze simturile colegilor, atunci mai bine alege variante sigure.

Ce sa NU mananci la birou

Peste – indiferent cat este de delicios si sanatos, mirosul somonului este suficient sa ii faca pe unii sa le fie rau, indiferent ca este vorba de o bucata de peste ramasa de la cina de aseara sau una incalzita in cuptorul cu microunde din chicineta, nu te astepta ca restul colegilor tai sa tolereze aroma de peste.

Broccoli fiert – este adevarat ca broccoli este un produs care iti aduce beneficii, contine antioxidanti si alte elemente care mentin organismul tau sanatos, insa atunci cand este gatit, lasa in urma un miros oribil care ii va dezgusta pe cei din jur.

Varza – cam cum miroase in casa atunci cand gatesti varza? Ah, ti-ai adus aminte? Atunci nu mai ai nevoie de nicio explicatie! Oricat de delicioasa ar fi varza calita, nu o aduce la birou.

Ouale – ouale fierte au multe proteine, insa mirosul de ou fiert persista mult timp, asa ca mananca-le la micul dejun, acasa, iar pentru pranzul de la birou alege altceva, care sa nu lase miros in urma.

Fast food – sigur, un burger este apetisant, insa mirosul pe care mancarea de tip fast food il lasa in urma sa…este alta poveste. Indiferent unde arunci ambalajul burgerului, in cosul de hartii de la birou, sau in cosul de gunoi din bucatarie, mirosul va persista pentru multa vreme, asa ca evita astfel de mancaruri de tip fast food.

Ceapa si usturoiul – indiferent cum iti place sa iti condimentezi mancarea, usturoiul si ceapa nu au ce cauta la birou; nu numai ca mirosul se va raspandi peste tot, insa nici respiratia ta nu va fi cea mai placuta.

Branza cu mucegai – exista o multime de feluri de branza delicioase, insa atunci cand iti pregatesti sendvisul pentru la birou, alege o branza care sa nu miroasa, cum este cheddar sau provolone si lasa "specialitatile" acasa.

Untul de arahide – este posibil ca unul dintre colegii tai sa aiba alergie la untul de arahide si doar o urma a acestuia sa ii taie respiratia, la propriu, asa ca inainte de a manca unt de arahide la birou asigura-te ca nu este nimeni alergic.

Ce faci cand un coleg mananca ceva ce te ofenseaza

Nu toata lumea ia in considerare nasul celorlalti, asa ca daca unul dintre colegii tai mananca la pranz ceva ce iti distrage atentia sau iti supara simturile, atrage-i atentia politicos si subtil, iar daca tot nu se prinde, spune-i pe sleau ce te deranjeaza.

Evita sa mananci la birou, in fata calculatorului. Cel mai bine este sa iei pranzul in bucataria, sau spatiul special desemnat pentru masa, daca ele exista la tine la birou. Daca pastrezi mancare in frigider, pune o eticheta pe caserola cu numele tau si data la care ai depozitat-o in frigider si nu o lasa cu saptamanile acolo.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre