Mama casnica? Iata cum iti poti continua cariera in timp ce iti cresti copiii - Actualizeaza-ti profilul de pe site-urile de recrutare

| | Modificat: 2017-02-01 12:08:51

Noile reglementari privind concediul de crestere a copilului prevad faptul ca femeile care au nascut pot ramane in concediu maternal timp de pana la doi ani. O masura salutata de multe mame, care sustin ca prefera sa stea cat mai aproape de copiii lor pana ce acestia vor putea fi inscrisi la gradinita sau pana ce ii vor lasa in grija bunicilor ori a unei bone. Multe dintre mame se tem insa ca "iesirea din schema" pe o perioada atat de lunga le va afecta cariera. Exista oare posibilitatea de a-ti creste copiii si de a nu te plafona profesional? Specialistii in resurse umane sustin ca mamele casnice isi pot mentine, pe perioada concediului maternal, contactul cu domeniul in care au activat pana sa nasca. Daca te numeri printre mamele care vor sa ramana implicate in continuare in campul muncii, atunci trebui sa tii cont de cateva strategii:

Actualizeaza-ti profilul de pe site-urile de recrutare

Pe profilul site-urilor de recrutare de forta de munca nu e indicat sa apari drept "casnica". In schimb, exista modalitati mai creative prin care iti poti exprima statutul, astfel incat sa iti mentii imaginea profesionala creata. "Consultant" si "Liber profesionist" sunt doar doua dintre cuvintele care descriu o atitudine activa, flexibila. Apoi, fa-ti timp sa iti completezi zonele lipsa din profil. Dupa ce ti-ai actualizat datele, distribuie profilul printre prietenii virtuali sau pe la fostii colegi. Vorba aceea, "nu se stie niciodata de unde sare iepurele". Poti primi o recomandare exact de la cine nu te astepti!

1 din 8 >

Taguri Mama casnica

Citeste si despre

Articole recomandate