Cum suplimenteaza mamele consumul de vitamine in alimentatia de zi cu zi a copiilor?

/ / Modificat: 2015-05-06
Cum suplimenteaza mamele consumul de vitamine in alimentatia de zi cu zi a copiilor?

Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete! - Rezultatele cercetarii

Ce beau romanii la micul dejun? Cum suplimenteaza mamele consumul de vitamine in alimentatia de zi cu zi? Ce se asteapta romanii sa gaseasca intr-un pahar de suc sau mousse? Acestea si multe altele sunt intrebarile la care au raspuns mamele din Romania intr-o cercetare realizata de Institutul Millward Brown*, ca parte din campania "Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!".

Mamele din Romania sunt constiente de importanta fructelor, legumelor si sucurilor 100% in alimentatia de zi cu zi a familiilor lor. Conform raspunsurilor lor, copiii acestora mananca fructe (48%) si beau sucuri (18%) de doua sau de trei ori pe zi. De asemenea, 52% dintre mamele chestionate spun ca le ofera copiilor legume de doua sau de trei ori pe zi, iar o mama din 10 (10%) ofera copiilor ei legume de mai mult de trei ori pe zi. Aceste rezultate indica un nivel tot mai mare de constientizare a necesitatii de a manca cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi.

Un alt aspect pozitiv este acela ca una din trei mame din Romania considera ca sucul (29%) si mousse-ul (24%) pot inlocui fructele si legumele. Din pacate, cele mai multe respondente cred ca sucul contine zahar (80%), indulcitori (82%) sau conservanti (83%). Ele isi mențin parerea si in ceea ce priveste mousse-urile si cred ca acestea contin zahar (52%), indulcitori (50%) si conservanti (47%). Mamele din Romania nu inteleg ca sucurile gata facute sunt produse naturale si cred ca doar sucul proaspat stors este natural (95%). Mai mult, ele nu stiu ca sucurile si mousse-urile contin vitamine.

Cand au fost intrebate cum anume suplimenteaza consumul de vitamine in alimentatia de zi cu zi a familiilor lor, majoritatea au ales fructele proaspete ca o alternativa (71%). 29% dintre respondente ofera sucuri de fructe si doar 5% mousse-uri din fructe si legume.

Sucurile si mousse-urile sunt produse 100% naturale, obtinute exclusiv din fructe si legume sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Producerea lor este reglementata de Uniunea Europeana, iar calitatea lor comerciala este garantata prin cerinte detaliate si restrictive.

Rezultatele cercetarii desfasurata in martie si aprilie confirma in mod clar rationamentul din spatele campaniei „Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!”. Studiul arata ca inca nu intelegem ca sucurile si mousse-urile gata facute sunt produse naturale, in conformitate cu normele europene.

Din pacate, s-au dezvoltat multe mituri in jurul acestei categorii de produse, inclusiv convingerea ca acestea contin zahar. Totusi, acest lucru nu este adevarat. Acesta este motivul pentru care scopul principal al campaniei este educarea parintilor si copiilor cu privire la faptul ca sucurile si mousse-urile pot constitui un element important pentru o alimentatie echilibrata si bogata in vitamine si substante nutritive – afirma Barbara Groele, Secretar General KUPS.

Ce ar convinge mamele din Romania sa ofere in mod regulat copiilor lor sucuri si mousse-uri gata facute si sanatoase? Mai mult de jumatate dintre respondente spun ca au nevoie de asigurare ca sucurile sunt o sursa de vitamine si minerale (61%) si garantia ca acestea sunt naturale (55%). Raspunsuri similare s-au obtinut si in cazul mousse-urilor: una din trei mame vor sa fie sigure ca mousse-urile sunt naturale (36%) sau ca acestea sunt o sursa de vitamine si minerale (34%).

Pentru mai multe informatii despre campanie, accesati: www.sucsimousse.eu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vitamine copii Sucuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre