Cum sa-ti mentii imunitatea crescuta in plin sezon gripal

/ / Modificat: 2020-03-04 17:14:10

Corpul nostru nu este un cos de gunoi in care sa aruncam tot ce ne cade in mana. Suna dur, dar e real! In plin sezon de viroze si gripa, fugim printre rafturile magazinelor sa cumparam tot ce gasim, in cantitati cat mai mari, fara sa fim constienti de calitatea produselor. Umplem frigiderul, congelatorul si camara si uitam de adevarata nevoie a organismului nostru – echilibrul. 

alimentatie

Abundenta nu sustine imunitatea, excesele alimentare pot determina chiar dezechilibre imunitare. O alimentatie ce cuprinde dulciuri, pateuri, conserve nu va sustine niciodata imunitatea noastra si a copiilor nostri, ci rezolva situatia de criza de moment. 


Ce propun specialistii in domeniu? Sa actionam din ratiune, nu din instinct, si sa avem in vedere cativa pasi esentiali, in perioadele din an cand gripa si virozele sunt transmise cu usurinta: 

"Cred ca in acest moment suntem mult prea acaparati de gandul de a avea necesarul de alimente in casa si o dovedim prin cozile de la farmacii, supermarketuri sau magazinele de la coltul blocului, si uitam, de fapt, de pasii corecti pentru sanatatea noastra. Spalarea si dezinfectarea mainilor sunt esentiale. Apoi, hidratarea corespunzatoare, cu apa sau ceai neindulcit si evitarea bauturilor carbogazoase sau indulcite. Dulciuri? Conserve? Paste? Nu e suficient sa ne hranim, e important si cu ce! Acest tip de alimente nu va sustine niciodata imunitatea noastra, asa ca suntem datori sa-i oferim organismului nostru echilibru prin consumul zilnic de alimente bogate in vitamine si minerale," precizeaza Alina Epure, terapeut nutritionist, cu experienta de 14 ani in biochimie si nutritie medicala. 

"Nu degeaba insistam noi, ca nutritionisti, pe consumul de fructe si legume. E vital pentru o viata echilibrata. Asa cum sunt si oleaginoasele (nuci, migdale, fistic, alune de padure, caju), semintele (canepa, susan, in, dovleac), pestele de captura, lactatele fermentate (iaurt, kefir, sana, branza) sau leguminoasele (linte, mazare, fasole). in plus, recomand limitarea consumului de oua si de carne la doua portii pe saptamana," a continuat Alina Epure. 


Nici suplimentele naturale nu sunt de neglijat. De mare ajutor in stimularea si sustinerea imunitatii, ele contribuie semnificativ la calitatea vietii noastre, pentru orice categorie de varsta. 
In topul suplimentelor naturale intra Omega 3, vitamina C si zincul:

"Recomand Omega 3 cu un continut ridicat de DHA care hraneste creierul stimuland in mod natural imunitatea, vitamina C, pentru ca e un antioxidant puternic si lupta impotriva bacteriilor, accelerand vindecarea, si zincul, de mare folos in a reduce inflamatiile instalate la nivelul mucoasei nazale," a precizat Alina Epure. 

Taguri Nutritionist Imunitate

Articole recomandate

Citeste si despre