Conopida, beneficii pentru dieta si detoxifiere

/ / Modificat: 2016-07-11
Conopida, beneficii pentru dieta si detoxifiere

Conopida este una dintre legumele toamnei care merita toata atentia ta atunci cand organizezi meniul zilnic al familiei. Considerata un adevarat izvor de sanatate, aceasta leguma din familia cruciferelor contribuie la detoxifierea organismului, lupta impotriva cancerului, dar si a imbatranirii premature, punandu-ti organismul pe picioare dupa fiecare degustare. Descopera "buchetul" de beneficii pe care conopida le are in organismul tau!

Ajuta la detoxifierea organismului!

Conopida este considerata unul dintre cei mai puternici detoxifianti ai corpului, datorita continutului bogat de fitonutrienti. Acesti antioxidanti au un rol important in "maturarea" toxinelor din corp si ajuta la regenerarea ficatului, afectat din toate partile - de stres, medicamente, alimente etc. Complexul de substante nutritive din conopida stimuleaza celulele corpului sa neutralizeze toxinele care ataca organele.

Imbunatateste digestia!

Conopida este o sursa bogata de fibre, substante cu rol crucial in buna functionare a sistemului digestiv. Crucifera pune in miscare "rotitele" motorului digestiv si protejeaza intestinele si stomacul de boli precum cancer sau ulcer.  

Lupta impotriva imbatranirii premature!

Conopida este recunoscuta pentru proprietatile antiimbatranire foarte puternice care te ajuta sa combati efectele inestetice ale trecerii anilor asupra corpului tau. Leguma contine vitamina C si mangan, doi antioxidanti care protejeaza celulele de stres, ajutandu-te sa ai nu doar un corp sanatos, ci si frumos. Buchetul de antioxidanti si nutrienti din conopida reda supletea si stralucirea pielii, leguma devenind astfel un aliat al frumusetii tale.  

Protejeaza impotriva cancerului!

Conopida contine substante nutritive cu puternice efecte anticancerigene. Datorita izotiocianatilor si sulforafanilor pe care-i contine, aceasta crucifera are atat efect profilactic, impiedicand malignizarea celulelor, cat si terapeutic, eliminandu-le pe cele deja canceroase. Apara corpul impotriva unora dintre cele mai grave forme si tipuri de cancer: de san, colon, prostata, ovarian, pulmonar etc.

Imbunatateste functiile inimii

Conopida are un rol esential in intarirea sistemului cardiovascular si in protejarea inimii de boli. Scade colesterolul "rau" din sange, considerat principalul factor de risc pentru declansarea bolilor cardiace. In plus, contine alicina, o substanta care protejeaza inima de infarct sau atacul de cord.

Ajuta la slabit!

Conopida trebuie integrata in dietele de slabit, intrucat are un aport nutritional mare, dar caloric mic, ceea ce o transforma intr-un aliment hranitor care nu adauga kilograme in plus la cantar. Este foarte sanatoasa si usor de digerat, ceea ce o transforma intr-o optiune grozava pentru orice masa.

Intareste imunitatea si protejeaza organismul de boli!

Pe langa continutul bogat de vitamina C si antioxidanti, conopida contine un ansamblu complex de nutrienti care intaresc sistemul imunitar al organismului si il protejeaza de infectii. Este recomandat sa fie integrata in dieta, in special in sezoanele reci, cand rezistenta corpului etse mai slaba si organismul este predispus imbolnavirilor.

Mai cunosti si alte beneficii ale conopidei pentru sanatate? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre