Ce mananci pentru o viata mai lunga?

/ / Modificat: 2012-02-14
Ce mananci pentru o viata mai lunga?

art_masline_uleiCeea ce mananci nu este numai ceea ce esti, ci si ceea ce vei fi mai tarziu!

Alimentele iti pot prezice durata de viata in functie de beneficiile cu care vin la pachet in organismul tau!.

Exista alimente care te ajuta sa traiesti mai mult. Prin continutul lor bogat in antioxidanti si alti nutrienti esentiali acestea sporesc longevitatea si iti ofera multi ani sanatosi alaturi de cei dragi!

Ulei de masline

Uleiul de masline este o grasime monosaturata care imbunatateste considerabil memoria. Un compus din uleiul de masline extra-virgin numit oleocanthol este un antiinflamator natural si produce efecte similare cu ibuprofenul sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Are de asemenea un efect benefic asupra colesterolului, stimuland producerea colesterolului bun si reducandu-l pe cel nociv. In acest fel se combate ateroscleroza.

Peste

Pestele a fost supranumit "mancarea creierului", deoarece contine acizi grasi esentiali extrem de importanti in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos central. Consumul de peste o data sau de 2 ori pe saptamana poate contribui de asemenea si la scaderea riscului de dementa.

Acizi grasi esentiali

art_peste

Omega 3 ajuta la scaderea colesterolului nociv si a trigliceridelor si pot combate si ateroscleroza. Speranta ta de viata se prelungeste cu fiecare portie de peste consumata.

Fructe de padure

Fructele de padure sunt cele mai bune promotoare ale sanatatii si implicit ale longevitatii. Ele sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanti, cei care contribuie cel mai mult la o viata mai lunga.

Capsunile, afinele sau coacazele sunt cateva exemple bogate in polifenol. Acestia ajuta la combaterea cancerului si a bolilor degenerative ale creierului. Poti opta si pentru fructe congelate in extrasezon. Ele isi pastreaza proprietatile chiar si in aceasta stare.

Fasole boabe

Daca adaugi fasole boabe in meniul tau de cel putin 2-3 ori pe saptamana, atunci sanatatea ta va prinde aripi, iar anii in plus de viata mult curaj. Cel putin asa sustin specialistii care considera ca aceste legume-minune bogate in fibre contribuie la reglarea hipertensiunii, previn constipatia si ajuta digestia.

In plus, contribuie si la scaderea in greutate pentru ca ofera senzatia rapida de satietate si te fac sa consumi mai putine calorii. Fasolea contine si carbohidrati complecsi care au rolul de a regla nivelul de insulina, un fapt extrem de important in special pentru diabetici.

Legume proaspete

art_legumeLegumele contin fier, fitonutrienti si foarte multe vitamine si minerale care te pun la adapost de unele dintre cele mai groznice boli cronice. Legumele verzi, inchise la culoare contin vitamina K si ajuta la intarirea oaselor. Cartofii dulci si morcovii contin vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii si la imbunatatirea aspectului pielii. De asemenea, ele protejeaza organismul de infectii.

Nuci sau alune

Si acestea se inscriu in campania pentru o viata mai lunga in randul alimentelor sanatoase. Acestea sunt bogate in vitamina E, despre care s-a descoperit ca scade riscul de infarct la femei. Ele contin antioxidanti si grasimi nesaturate si contribuie la scaderea colesterolului negativ si la stimularea celui pozitiv.

Lapte

art_lapte-femeie

Este important ca laptele si produsele din acesta sa faca parte din meniul tau zilnic. Laptele fortifiat cu vitamina D este un aliment necesar oricarei diete pentru ca ajuta la absorbtia mai rapida a calciului in organism. Produsele lactate contribuie la imbunatatirea digestiei si la combaterea cancerului.

Cereale integrale

Cerealele integrale au o multime de beneficii in viata ta si sunt promotoarele longevitatii. Contin fibre care asigura o digestie buna si o silueta pe masura si combat unele tipuri de cancerul, precum diabetul si alte boli de inima. Acestea sunt minin procesate industrial, astfel ca isi pastreaza valorile nutritionale cat mai intacte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente sanatate femei Sanatate femei Alimentatie sanatoasa Beneficii omega 3 sanatate Cereale integrale

Articole recomandate

Citeste si despre