Beneficiile semintelor de dovleac

/ / Modificat: 2016-07-11
Beneficiile semintelor de dovleac

De peste 3.000 de ani sunt folosite in diferite parti ale globului pentru proprietatile lor medicinale. Sunt semintele de dovleac, pline de vitamine si minerale, adevarate delicii care te ajuta sa tii colesterolul sub control, trateaza infectiile urinare si vindeca depresia, o afectiune care apare din ce in ce mai des la femeile tinere.

Previn si lupta impotriva cancerului

Potrivit unui studiu publicat de cercetatorii spanioli in revista medicala "Current Pharmaceutical Design" cucurbitacinele din semintele de dovleac ajuta la in lupta impotriva cancerului.

Alti cercetatori, germani de data aceasta, au descoperit ca semintele de dovleac scad riscul cancerului de san cu 23% in cazul femeilor aflate in perioada de postmenopauza. Studiul a presupus, printre altele, comparatia dintre dietele a 2.884 de femei care au suferit de cancer mamar cu cele ale unui numar de 5.509 femei sanatoase.

Diminueaza bufeurile si iti vindeca depresia

Daca suferi de bufeuri atunci semintele de dovleac sunt remediul natural pentru tine! Este dovedit stiintific ca uleiul extras din acestea scade frecventa acestor manifestari, te scapa de durerile de cap si te ajuta sa scapi de depresie, in special in perioada de dupa menopauza. Acest lucru se datoreaza compusului numit L-tryptophan.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre