Beneficiile apei minerale pentru sanatate

/ / Modificat: 2017-04-24
Beneficiile apei minerale pentru sanatate

Apa minerala are chiar mai multe beneficii decat apa simpla (potabila) in organism, datorita mineralizarii si a altor ingrediente nutritive esentiale cu care este fortifiata. Indiferent ca e carbonatata sau nu, apa minerala merita luata in considerare in meniul zilnic, mai ales cand te plictisesti de apa potabila si esti in cautarea unei noi bauturi sanatoase si hidratante! Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale apei minerale carbonatate pentru organism!  

Este hidratanta

Apa minerala carbonatata este la fel de hidratanta ca si cea nemineralizata si este printre bauturile cele mai recomandate pentru consum in zilele caniculare de vara. Nu are calorii sau aditivi nocivi si restabileste rapid echilibrul hidric al organismului.

Trateaza boli digestive

Apa minerala este un remediu eficient impotriva crampelor abdominale incomode cauzate de un stomac "deranjat". Specialistii sustin ca apa minerala carbonatata are un efect calmant si laxativ, dar ca trebuie consumata cu precautie de persoanele care sufera de balonare.

In caz de balonare, este recomandata apa minerala plata (necarbonatata sau decarbogazificata). In plus, sulfatii din componenta apei minerale au un rol diuretic si laxativ, ajutand astfel la combaterea constipatiei.

Detoxifica si slabeste

Efectul diuretic si laxativ al apei minerale contribuie si la detoxifierea organismului. Prin eliminarea toxinelor din organism, apa minerala contribuie la scaderea in greutate, fiind un aliat de nadejde in lupta impotriva kilogramelor in plus.  

Intareste oasele si ajuta la buna functionare a organelor

Apa minerala contine substante nutritive esentiale pentru buna functionare a organismului. Este o sursa importanta de calciu, mineral care ajuta la intarirea sistemului osos, a danturii si muschilor.

Ajuta la buna functionare a sistemului nervos

Un alt mineral regasit in componenta apei este magneziul, care are un rol esential in buna functionare a sistemului nervos central. In plus, ajuta la reglarea enzimelor si la stimularea functiilor organelor corpului. Alaturi de calciu, are un efect tonifiant asupra musculaturii.

Protejeaza impotriva bolilor de inima

Specialistii au demonstrat ca apa minerala protejeaza vasele de sange, in special arterele, de radicalii liberi. Combate riscul aterosclerozei si al altor boli cardiace.

Previne aparitia cariilor

Calciul continut de apa minerala nu doar ca intareste dantura, dar o si protejeaza impotriva cariilor si a altor afectiuni dentare, alaturi de toate celelalte minerale. In plus, apa minerala contine si fluor, un alt mineral esential pentru sanatatea dintilor.

Previne imbatranirea prematura a pielii

Apa minerala este considerata un elixir al frumusetii, avand efecte cosmetice remarcabile in imbunatatirea aspectului corporal. Contine vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea si fermitatea pielii, ajutandu-te sa fii tanara si frumoasa in fiecare zi. Se pare ca fierul este principalul responsabil pentru "tonifierea" pielii si tinerea la distanta a radicalilor liberi care o imbatranesc prematur.

Mai cunosti si alte beneficii ale apei minerale asupra sanatatii? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre