Alimente care topesc grasimile din organism

/ / Modificat: 2017-03-02
Alimente care topesc grasimile din organism

Alimentatia sanatoasa si miscarea sunt primii pasi necesari pentru scaderea in greutate. Daca vrei sa arzi mai repede grasimile, introdu in dieta ta cateva alimente care au un efect benefic dovedit.

Varza

Folosita in multe diete, varza este un aliment care te poate ajuta foarte mult in lupta cu grasimile. Gatita sau consumata cruda, in salate, varza inhiba conversia zaharului si a altor carbohidrati in grasimi. Pentru un continut mai ridicat de minerale, alege varza rosie.

Ceaiul verde

Efectul ceaiului verde este cel mai evident in arderea grasimilor abdominale. Substantele active din ceaiul verde sunt catechinele, care afecteaza metabolismul pe termen scurt. Ca sa te bucuri la maxim de efectele ceaiului verde, bea cel putin trei casti de ceai cald zilnic.

Usturoiul

Aceasta leguma este recunoscuta pentru efectele sale antibacteriene, dar este si o arma utila in lupra cu grasimile. Alicina continuta de usturoi reduce colesterolul si reduce efectul grasimilor nesanatoase. Alege intotdeauna usturoiul in forma lui naturala, cel granulat nu are acelasi efect benefic.

Citricele

De la lamai pana la grepfrut, citricele bogate in vitamina C ajuta corpul sa lupte cu grasimile. Alte fructe bogate in fibre si vitamina C care pot fi de ajutor atunci cand incerci sa slabesti sunt mandarinele, guava si papaya.

Ouale

Numeroase studii au demonstrat ca cei care mananca oua la micul dejun, alaturi de carbohidrati din paine sau cereale, sau chiar in locul lor, au un succes mai mare atunci cand incearca sa slabeasca. Ouale contin doar 75 de calorii, dar iti ofera 7 grame de proteine de calitate. Mai mult, ouale pot emulsifia grasimea si te ajuta sa scapi mai repede de ea atunci cand faci miscare dupa micul dejun.

Merele

Bogate in apa si fibre, merele au un continut nutritiv superior atunci cand sunt mancate cu tot cu coaja. Pectina, substanta activa, impiedica absorbtia grasimii la nivel celular. Merele incurajeaza insa si absorbtia apei din alimente, ce contribuie la eliberarea mai rapida a grasimilor depuse in corp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Alimentatie sanatoasa Sanatate mamici

Articole recomandate

Citeste si despre