Tu stii ce scutece sunt bune pentru bebe? Lucrurile pe care orice mama trebuie sa le afle

/ / Modificat: 2016-10-25
Tu stii ce scutece sunt bune pentru bebe? Lucrurile pe care orice mama trebuie sa le afle

Daca alegi scutecele potrivite, viata ta de parinte poate fi pur si simplu mai usoara. Marimile si gradul de absorbtie sunt doar cateva criterii dupa care ar trebui sa te ghidezi, dar sunt importante si alte aspecte, printre care si felul in care se simte copilul in ele.

Scutecele se numara printre lucrurile absolut necesare oricarui parinte de bebelus. Pare a fi o alegere simpla, insa in fata raftului cu scutece de tot felul, misiunea unui parinte devine brusc mai grea. Insa, cu cat stii mai multe despre scutece, cu atat mai usor iti va fi sa le alegi pe cele mai bune.

Care este cel mai bun brand de scutece?

In raionul cu lucruri pentru bebelusi exista o multime de branduri de scutece, pentru nevoi diverse, unele de care probabil stii deja, si altele pe care le-ai descoperit abia dupa ce ai devenit parinte. Nu exista neaparat un brand de scutece perfecte, ci doar brandul perfect pentru bebelusul tau. Tocmai de aceea este nevoie sa incerci mai multe.

Majoritatea parintilor aleg aceste scutece, al caror nume a ajuns aproape sinonim cu insusi cuvantul scutec. Toata lumea a auzit de ele tocmai pentru ca exista variante potrivite pentru fiecare etapa de viata a bebelusului, inclusiv in primele zile, cand scutecul trebuie sa aiba o forma speciala pentru a proteja si zona ombilicului. Mai mult, ele au inclusiv indicator de umezeala – devin albastre cand sunt umezite.

Ce trebuie sa stii, insa, este ca principalul factor dupa care ar trebui sa iei decizia este felul in care se simte bebe. Daca nu plange si pare sa se simta in largul lui in scutec, atunci este alegerea castigatoare.

Ce tipuri de scutece exista pe piata?

O prima modalitate de diferentiere a scutecelor este cel legat de utilizarea lor – exista scutece din bumbac, ce pot fi spalate si purtate din nou, sau scutece de unica folosinta. Fiecare dintre ele vine cu avantaje si dezavantaje. Cele din bumbac sunt mai economice pe termen lung si sunt o varianta ecologica, insa cele de unica folosinta sunt mai absorbante (se evita iritatia de scutec) si mai comode pentru parinti.

Tot prin incercari mai multe vei descoperi ca unele scutece sunt pur si simplu mai bune decat altele – absorb mai bine lichidul si impiedica scurgerile pe timpul noptii. Uneori pretul poate fi un criteriu definitoriu – un pret mai ridicat implica de obicei o calitate crescuta a produsului – insa exista si unele produse ieftine si foarte bune pentru bebe, vei avea la dispozitie aproape doi ani pentru a le incerca pe toate.

Cum stii care este marimea potrivita pentru bebelusul tau?

Scutecele nu vin intr-o marime universala, ci trebuie alese in functie de cat de mare este bebelusul tau. Trebuie sa acorzi o atentie sporita acestui fapt, deoarece, daca este prea mic il va jena pe micut, iar daca ii este mare, lichidul se va scurge in afara scutecului. De obicei masurile sunt concepute in functie de varsta sau de numarul de kilograme. Exista si scutece foarte mici, pentru bebelusii nascuti prematur.

Iata ghidul cel mai simplu pentru a alege marimea scutecului:

- Marimea 0 – nou-nascuti cu o greutate sub 2,5 kilograme

- Marimea 1 – greutate intre 2,5 si 5 kg

- Marimea 2 – intre 3 si 6 kg

- Marimea 3 – intre 4 si 9 kg

- Marimea 4 – intre 7 si 14 kg

- Marimea 4 (plus) - intre 9 si 16 kg

- Marimea 5 - intre 11 si 18 kg

- Marimea 6 – peste 15 kg.

Vei folosi intre 4 si 7 scutece pe zi, insa depinde de zile. Se poate intampla sa folosesti chiar si mai multe intr-o zi. Nu exista o reteta foarte clara din acest punct de vedere, fiecare copil este unic si are un organism diferit.

Care sunt scutecele pe care le prefera bebelusul tau?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scutece Scutece bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre