Sfaturi de luat in considerare atunci cand vrei sa alegi un televizor perfect pentru copilul tau

/ / Modificat: 2016-02-05
Sfaturi de luat in considerare atunci cand vrei sa alegi un televizor perfect pentru copilul tau

Toti parintii isi vor pune la un moment dat aceasta intrebare, mai ales in momentul in care isi propun sa reamenajeze locuinta si iau hotararea sa cumpere si un nou televizor. 

Vom preciza totusi chiar de la inceput faptul ca noi recomandam ca al tau copil sa aiba parte de o viata activa, asadar trebuie sa ii stabilesti un program de privit la televizor pe care sa il respecte cat mai mult cu putinta – trebuie respectate orele propuse astfel incat sa nu fie afectata buna dezvoltare a acestuia, precum si astfel incat sa constientizeze faptul ca viata nu inseamna doar televizor).

Trebuie tinut cont, de asemenea, de faptul ca noul televizor pe care il vei achizitiona va trebui sa fie amplasat in sufragerie sau alte zone comune din locuinta ta, deci in niciun caz nu vei cumpara un televizor pe care sa il amplasezi in camera copilului, deoarece acest spatiu trebuie sa aiba o singura intrebuintare, si anume cel de loc unde sa te odihnesti si sa dormi. In cazul in care copilul tau are o varsta mai frageda, este bine sa ii oferi o experienta de vizionare cat mai interactiva, iar programele special adaptate varstei lor sunt cele ce trebuie avute in vedere.

Asadar, acestea fiind spuse, cum stii ca ai ales televizorul perfect? Precizam ca nu este necesar sa fie vorba de un model foarte scump, ci doar sa fie respectate anumite cerinte atunci cand ne raportam la dimensiunile televizorului, rezolutia pe care o poate afisa, unghiurile de vizibilitate ori sistemul de sunet (daca vrei sa consulti o oferta completa si actualizata atunci vezi aici modele de televizoare ieftine), toate acestea reprezentand caracteristicile pe care trebuie sa le aiba noul tau TV. 

Este bine de stiut ca informatiile din acest articol sunt unele care se aplica si in cazul adultilor, nu doar copiilor.

Sunt televizoarele ieftine bune pentru copilul meu?

Asa cum am precizat si putin mai sus, atata timp cat se vor respecta cerintele pe care urmeaza sa le dezbatem in continuare, orice televizor, indiferent de gama de pret din care face parte, va fi bun de luat in considerare.

Unul dintre cele mai importante aspecte este pastrarea unei distante adecvate atunci cand cel mic priveste la televizor, astfel incat vederea sa nu ii fie afectata. Mai mult ca sigur in momentul de fata te intrebi care este distanta potrivita, nu-i asa? Ei bine, aici depinde mult de care este diagonala pe care un anumit televizor de tip LED o are, fiind necesar a se respecta asa-zisul raport de 1/3 intre diagonala ecranului si distanta corecta de vizionare. Deci daca ecranul este unul de 100 de centimetri, atunci este bine ca al tau copil sa se afle la la o distanta undeva in jurul a 300 de centimetri (3 metri).

Un alt lucru care trebuie luat in considerare este reprezentat de rezolutia pe care televizorul o poate afisa. 

Aici este bine sa se opteze intotdeauna pentru rezolutii superioare, iar modelele HD Ready, in opinia noastra, ies din discutie, dat fiind faptul ca diferentele de pret dintre un TV Full HD si unul HD Ready sunt in cele mai multe cazuri inexistente.

Unghiurile de vizibiliate cat mai largi sunt si ele importante, deoarece imaginile isi vor pastra calitatea atunci cand copilul nu priveste perpendicular pe televizor, iar sistemul de sunet este de preferat sa fie unul compus din difuzoare care au o putere de cel putin 10 W fiecare si sa fie capabile sa livreze un sunet clar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre