Jucaria minune. 8 motive surprinzatoare pentru care copilul tau are nevoie de o trotineta

/ / Modificat: 2016-06-22
Jucaria minune. 8 motive surprinzatoare pentru care copilul tau are nevoie de o trotineta

Jucaria minune. 8 motive surprinzatoare pentru care copilul tau are nevoie de o trotineta

Exista cel putin 8 motive surprinzatoare pentru care copilul tau are nevoie de o trotineta.

Copiii petrec din ce in ce mai putin timp afara, la joaca, si din ce in ce mai mult timp in casa, in fata computerului sau a tabletei. Zilele in care pe stradutele oraselor sau pe drumurile din mediul rural se adunau cu zecile la joaca au apus de mult.

Joaca s-a mutat in mediul virtual, iar copiii devin din ce in ce mai apatici atunci cand sunt scosi la plimbare.

Trotineta poate fi, insa, solutia salvatoare. Iata care sunt cele 8 motive surprinzatoare pentru care copilul tau are nevoie de o trotineta!

Iti vei stimula copilul sa se joace afara

Joaca afara este mult mai sanatoasa pentru organismul aflat in crestere al copilului tau decat cea sedentara, din fata calculatorului. Copilul nu trebuie, insa, obligat sa iasa sa se joace afara cu ceilalti copii, ci trebuie stimulat si incurajat sa faca asta, prezentandu-i cateva beneficii pe care nu le poate ignora.

Spre exemplu, orice copil care ar detine o astfel de trotineta electrica Airwheel va astepta cu sufletul la gura sa iasa din casa pentru a se plimba cu ea pe stradute sau in parc.

Pentru el, o astfel de trotineta va fi motivul suprem de mandrie in fata celorlalti copii si ii va transforma iesitul afara si plimbarile prin parc, la aer curat, intr-un reflex foarte sanatos.

Mersul pe trotineta este mai odihnitor

Atunci cand vrei sa faci o plimbare mai lunga impreuna cu copilul tau, el va obosi inaintea ta, desi pare sa aiba o energie debordanta.

Daca vrei, totodata, sa petreci cateva ore la iarba verde, in parc, si sa citesti linstita o carte, copilul tau se va plictisi. Daca va avea, insa, o trotineta, tu vei fi cea care se va ruga de el sa mergeti acasa, deoarece micutul tau va uita cu totul de jocurile pe calculator si de jucariile care il asteapta in cutiile din debara.

Copilul nu are nevoie de prea mult spatiu pentru a se bucura de trotineta

Spre deosebire de bicicleta, trotineta nu necesita foarte mult spatiu pentru a fi folosita fara constrangeri de catre copilul tau. Atunci cand copilul se plimba cu bicicleta, el simte nevoia sa pedaleze pe distante mult mai mari decat daca ar merge cu trotineta. O trotineta este, astfel, o alegere potrivita si pentru situatiile in care iesi cu cel mic pe aleea din spatele blocului.

Ocupa foarte putin spatiu la depozitare

O trotineta pliabila ocupa foarte putin spatiu la depozitare. Practic, ea se pliaza cu multa usurinta si poate fi rezemata si dupa usa de la intrare, fara sa te impiedice in vreun fel. Mai mult decat atat, este usor de transportat cu masina atunci cand mergi spre parc sau spre o alta localitate, deoarece incape cu usurinta chiar si pe bancheta din spate.

Il invata sa-si tina echilibrul

Nu degeaba se spune ca mersul pe bicicleta nu se uita niciodata. Atunci cand inveti sa mergi pe bicicleta, creierul tau este solicitat intr-o anumita zona responsabila cu mentinerea echilibrului, iar neuronii din zona respectiva se mielinizeaza si devin functionali. Aceasta capacitate de functionare a neuronilor nu dispare niciodata.

Situatia este similara si in cazul trotinetei, care va pune la treaba centrul nervos cerebral al echilibrului copilului tau.

Il ajuta sa-si dezvolte abilitati motorii de mare finete

Dezvoltarea abilitatilor motorii in cazul copiilor ii ajuta sa devina mai independenti prin explorare, creativitate si invatare. Trotineta il ajuta pe copil sa isi dezvolte abilitatile motorii de care are nevoie in viata de zi cu zi, sa-si coordoneze miscarile si sa exploreze rapid mediul inconjurator.

Il va ajuta atunci cand va invata sa citeasca

Acest beneficiu pare surprinzator, insa este cat se poate de real. Noi citim de la stanga la dreapta, iar expertii considera ca este important pentru copii sa se obisnuieasca din timp cu simtul directiei.

Ii va oferi incredere in fortele proprii

Este foarte simplu pentru copii sa invete sa se plimbe cu trotineta. Acest lucru le va oferi foarte multa incredere in fortele proprii si le va stimula dorinta de a invata tot mai multe lucruri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre