De ce sa folosim detergentii bio pentru spalarea rufelor sau a vaselor

/ / Modificat: 2017-07-26
De ce sa folosim detergentii bio pentru spalarea rufelor sau a vaselor

Spalarea rufelor si a vaselor reprezinta un obicei respectat cu multa strictete in orice gospodarie. Igiena imbracamintei si mai ales curatarea veselei sunt doua dintre elementele obligatorii indispensabile mentinerii sanatatii si prevenirii imbolnavirii copiilor.

Industrializarea si folosirea excesiva a substantelor chimice in produsele de curatare a devenit un subiect aprins atat pentru medici, cat si pentru diversele ONG-uri. Specialistii medicali, cat si numeroasele organizatii non-guvernamentale atrag atentia asupra riscului crescut pe care diversii compusi chimici il reprezinta, in special pentru pielea sensibila a copiilor. Nu doar pielea sensibila este expusa traumelor produce de "chimicalele" utilizate adesea pentru a da un parfum puternic lucrurilor si vaselor. Terenul alergic pe care copii il prezinta, de cele mai multe ori, reprezinta un subiect de discutie pe baza caruia producatorii de articole de curatenie si-au reconsiderat pozitia, in ultimul timp, orientandu-se, mai mult, pe ingredientele naturale.

Un studiu realizat de catre APC, intitulat " Sa invatam sa gandim in termeni chimici", a avut drept obiectiv de a scoate in evidenta incarcatura chimica a multor produse industriale si nu nunai. Mai mult, in cadrul acestei campanii de informare si educare in masa lansate in vara anului trecut, expertii au subliniat ca cei mici fac parte din categoriile de consumatori cele mai expuse si vulnerabile la aceste substante periculoase care se regasesc, cu predilectie, in produsele industriale de larg consum.

Asadar, din nevoia tot mai stringenta de a inlocui produsele de curatenie conventionale, pe piata din Romania au aparut numerosi detergenti bio. In acest sens, ofertele comerciantilor sunt extrem de generoase, pe rafturile magazinelor, cat si pe paginile lor oficiale, o serie de detergenti bio de rufe, detergenti bio de vase si detergenti bio de bebelusi. Produsele bio reprezinta, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, optiuni demne de luat in seama, in conditiile in care raportul calitate/pret este, de cele mai multe ori, favorabil consumatorului.

Care este diferenta dintre detergentii bio si cei conventionali?

Din perspectiva utilizarii acestora in cazul bebelusilor si al copiilor mici, detergentii bio prezinta o sumedenie de avantaje comparativ cu cei prezenti pe rafturile marilor lanturi comerciale.

In cazul detergentilor bio de rufe, compozitia acestora este preponderent formata din ingrediente naturale, organice, baza de extracte naturale de lavanda, nectar de pere, coaja de citrice sau flori de camp.

Spre deosebire de balsamurile de rufe clasice, detergentii bio de rufe, cat si detergentii pentru bebelusi, nu contin ingrediente cu risc cancerigen crescut, precum parabeni sau SLS, in timp ce parfumurile nu contin coloranti artificiali si respecta standardele International Association Fragrance.

Produsele bio sunt indicate persoanelor alergice la parfumurile intense sau care prezinta frecvente iritatii ale pielii.

detergenti-bio

Produsele bio sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Spre deosebire de cei alcatuiti din ingrediente 100% chimice sau cei biodegradabili, detergentii bio contin enzime de curatare si ingrediente active din plante, considerate "prietenoase" cu mediul inconjurator. Ingredientele lor se dizolva cu mare usurinta in apa si nu lasa urme de reziduri.

La fel ca si cei de rufe pentru copii, detergentii de vase bio prezinta caracteristici si calitati similare si pot fi folositi pentru spalare manuala sau la masina de spalat automata

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine copii

Articole recomandate

Citeste si despre