De ce ai nevoie cu adevarat in camera copilului. Cele mai bune sfaturi pentru parinti

/ / Modificat: 2016-12-19
De ce ai nevoie cu adevarat in camera copilului. Cele mai bune sfaturi pentru parinti

Copiilor nu le trebuie multe lucruri pentru a fi fericiti. Noi iti aratam de ce ai cu adevarat nevoie in camera celui mic!

Cand vine vorba despre amenajarea camerei pentru copil, foarte multi parinti cumpara mai multe lucruri decat ar avea nevoie. Chiar daca in magazine ti se va spune ca trebuie neaparat sa cumperi absolut tot ce au pe stoc, e cazul sa tii cont de sfaturile de mai jos si sa te rezumi doar la ce va avea cu adevarat nevoie copilul tau. In loc sa cumperi multe obiecte inutile, mai bine te rezumi la cateva de calitate desavarsita.

Iata ce iti este cu adevarat util in camera prichindelului tau:

1. Indispensabil pentru intreaga familie

Inca din primele saptamani de viata ale copilului vei avea nevoie de un pat in camera lui. Copilul, indiferent de varsta, trebuie sa doarma singur, nu in patul parintilor, asa ca trebuie neaparat sa-l achizitionezi. Si tu vei avea parte de nopti mai linistite atunci cand copilul doarme in patutul lui.

In camera unui bebelus e nevoie de un pat special pentru aceasta varsta, insa de la 3 ani e cazul sa-i iei un pat normal. Nu trebuie neaparat sa-i cumperi un pat de mici dimensiuni, din sectiunea cu mobila pentru copii, un pat normal este la fel de confortabil pentru el. Mai mult, in felul acesta esti scutita de o noua cheltuiala dupa cativa ani.

2. Factorul de care depinde atmosfera din camera, precum si sanatatea copilului tau

Poate ca atunci cand te gandesti la amenajarea camerei pentru copil corpurile de iluminat nu sunt primele care iti trec prin minte, insa ele sunt mai importante decat ai crede. De ce? De ele depinde intreaga atmosefera din camera si, indiferent de varsta pe care o are prichindelul tau, lumina este un factor esential pentru sanatatea lui.

In primul rand, alege pentru el camera cea mai luminoasa din toata casa. In camera copilului trebuie sa intre foarte multa lumina naturala. In alt doilea rand, ia in considerare aceste informatii pretioase despre iluminarea camerei copilului. Dupa cum vezi, de acolo poti afla ce lampi reprezinta cea mai buna alegere pentru copilul tau, dar si care este solutia cea mai economica pentru copiii care au nevoie de lumina de veghe pe timpul noptii.

3. Obiectul de mobilier omniprezent intr-un dormitor

In dormitorul copilului mai este nevoie si de un dulap pentru lucrurile sale. Alege unul conceput in asa fel incat copilul sa poata deschide usile sau sertarele cand va mai creste, ajutandu-l in felul acesta sa devina independent cat mai repede.

O idee excelenta este sa faci acest dulap la comanda, asa incat sa nu ocupe foarte mult spatiu, dar sa fie bine compartimentat.

4. Noptierele, utile pentru copil inca de la varste mici

Nu trebuie sa uiti nici de noptiere in cazul in care copilul tau nu mai este bebelus. Pe noptiera poti amplasa o lampa pentru ca tu sa-i poti citi o poveste inainte de culcare, sau un pahar cu apa in caz ca i se face sete peste noapte. Este utila si nu trebuie sa lipseasca din camera lui.

5. Ce obiecte sunt promovate intens, dar nu iti trebuie cu adevarat

Nu vei avea neaparata nevoie de o masa pentru infasat si nici de un cos de gunoi special pentru scutece (unul normal este la fel de util). Nu vei avea neaparata nevoie nici de obiecte de mobilier cu personaje din desene animate, poti sa cumperi unele clasice, pentru adulti si sa le personalizezi cu stickere simpatice.

Obiectele enumerate de noi sunt singurele cu adevarat indispensabile in camera unui copil, iar lumina si patul ii influenteaza inclusiv starea de sanatate. Toate celelalte obiecte despre care iti vorbesc vanzatorii din magazinele cu obiecte pentru copii nu iti sunt cu adevarat indispensabile.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copii Amenajare camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre