Cum sa transformi camera copilului tau intr‐un adevarat paradis

/ / Modificat: 2016-03-08
Cum sa transformi camera copilului tau intr‐un adevarat paradis

Cum sa transformi camera copilului tau intr-un adevarat paradis

Nu exista bucurie mai mare pentru un parinte decat zambetul fericit al copilului sau si, de cele mai multe  ori, mediul in care se dezvolta cel mic este la fel de important precum grija pe care i-o porti zi de zi.

Daca  vrei sa ai un copil zambitor si fericit, fa in asa fel ca spatiul lui de locuit sa fie unul confortabil, dar si sa-i stimuleze inteligenta si creativitatea. Iata cateva trucuri simple pentru a transforma camera copilul tau intr‐un adevarat paradis.

Alege mobilierul potrivit pentru camera copilului

Speram ca nu te astepti ca cel mic sa stea linsitit acolo unde il asezi, pentru ca se stie prea bine, copiii au mereu chef de joaca, asa ca mobilierul din camera lor nu ar trebui sa ocupe prea mult spatiu sau sa fie prea sofisticat.  Ai  nevoie  de  piese  de  mobilier simple si  functionale,  dar si de  note  jucause  date  de accesorii precum lampi amuzante, pernute decorative sau tablouri cu personaje de basm. 

Zugraveste camera in culori calde

O atmosfera calda si prietenoasa incepe de la culoarea peretilor. In camera celui mic este de preferat sa alegi o nuanta pastel, care va fi extrem de reconfortanta. Si daca simplul zugravit nu ti se pare suficient, picteaza  cate  ceva  prin  camera,  daca  ai  talent,  sau  cumpara autocolante  cu  animale,  personaje  de desene  animate sau  din  basme si  lipeste‐le  pe pereti.  Partea  buna  in  cele  din  urma  este  ca  le  poti schimba periodic, astfel incat cel mic sa nu se plictiseasca prea usor de ele. 

Alege cateva gadgeturi indispensabile

Pentru siguranta si confortul puiului tau, iti vor prinde bine cateva gadgeturi care se vor dovedi extrem de utile in timp. Printre acestea se numara un sistem de supraveghere video, care iti permite sa vezi ce face  copilul tau si  cand nu esti  cu el, un umidificator de aer,  care asigura conditiile optime  in  camera celui mic, dar si o lampa de veghe, mai ales daca este genul acela care proiecteaza stele pe peretii si tavanul camerei celui mic. 

Un  lucru  extrem  de  important  pentru  copil  este  temperatura  din  camera.  Specialistii consultati  de redactorii  de la  parents.com  spun  ca  medicii  recomanda  o  temperatura  de 21 - 22  de  grade  Celsius maxim, dar ca bebelusii dorm foarte bine la 18 grade Celsius, o temperatura care tie iti da fiori reci. Ca sa fii sigura ca cel mic are conditii optime de temperatura, alege un astfel de termometru pentru camera si pentru baie, foarte frumos colorat si care va fi un accesoriu simpatic in camera copilului.

Transforma camera intr-un spatiu creativ

Partea cea mai complicata atunci cand ai un copil este sa ii mentii tot timpul interesul treaz si sa faci in asa  fel  in  cat  sa  nu  se  plictiseasca.  Pare  o  misiune  imposibila,  dar  cu  cateva detalii bine-gandite problema va fi definitiv rezolvata. Ai grija sa aiba jucarii diverse si care sa-i puna inteligenta si imaginatia  la incercare. Dincolo de masinute, papusi, jucarii de plus, asigura-te  ca cel mic are jocuri de construit, puzzle-uri si obiecte care necesita indemanarea pentru a fi folosite. 

In  plus,  stimuleaza-i  creativitatea  cu  ajutorul  cartilor  de  povesti,  de  colorat  si  fise  pe care sa  aiba posibilitatea sa experimenteze. Nu ar fi rau nici sa existe in camera celui mic un perete special pentru desen. Lipeste pe o latura a camerei o tabla sau un material special pe care copilul sa poata desena si care se poate sterge, pentru a facilita urmatoarele opere de arta ale juniorului tau.

Foto: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre