Cum faci igiena distractiva pentru copilul tau. Asa va dezvolta cele mai bune obiceiuri!

/ / Modificat: 2017-03-31
Cum faci igiena distractiva pentru copilul tau. Asa va dezvolta cele mai bune obiceiuri!

Toti parintii stiu ca a-l invata pe cel mic sa-si spele mainile cat mai des si dintisorii dupa masa este o adevarata provocare. Odata ce faci igiena distractiva, totul devine o joaca de copii, la propriu.

Cand vine vorba despre igiena, discutam in primul rand despre sanatate, iar daca prichindelul tau reuseste sa deprinda cateva obiceiuri legate de igiena, ai siguranta ca este ferit de bacterii si unele afectiuni. Ca sa reusesti sa-l obisnuiesti cu o rutina clara din acest punct de vedere, trebuie doar sa gasesti partea distractiva din fiecare activitate. Iata ce ai de facut:

Tine la distanta cariile cu ajutorul unui joc captivant pentru cei mici

Cariile provoaca mari neplaceri copiiilor, chiar si daca sunt pe dintii de lapte. Obiceiurile care tin de igiena orala se invatat inca din copilarie, iar parintii trebuie sa le acorde o importanta sporita, mai ales ca celor mici nici nu prea le place sa-si perieze dintii.

Primul lucru pe care il ai de facut este sa va periati dintii impreuna in fiecare dimineata si seara. Este vital sa incepeti acest obicei impreuna. Alt aspect important este sa va jucati in timp ce faceti asta, ca el sa nu vada activitatea ca pe ceva ce trebuie sa faca, ci ceva ce ii place. Ia-i o pasta de dinti speciala pentru copii – ea are si o compozitie dedicata dentitiei copiilor, dar are si un gust placut si un ambalaj care ii atrage pe cei mici.

De asemenea, o astfel de periuta de dinti pentru copii va face spalatul pe dinti mai distractiv pentru prichindei, garantand si o curatare corecta si completa a danturii. In plus, vei primi odata cu ea mai multe manere, prin care cel mic isi poate personaliza periuta, iar functia Kid Pace furnizeaza tonuri muzicale distractive si antrenante si ii ajuta pe copii sa invete cum sa-si perieze corect dintii. Cu o asa periuta si cu pasta de dinti dulce ca o bomboana devine aproape imposibil ca celui mic sa nu i se para distractiv sa se spele pe dinti, nu-i asa?

Spalatul pe maini, invatat cu ajutorul unui exercitiu interesant

E greu sa-ti convingi copilul sa se spele pe maini cat mai des cand nu vede bacteriile pe care le aduce de afara si nu intelege cum se extind in casa. Ei bine, daca reusesti sa-i oferi o lectie de tinut minte in aceasta privinta, poti fi sigura ca nu va mai uita niciodata sa-si spele mainile.

Da-i palmele cu crema si aplica peste ea sclipici din plin. Apoi lasa-l sa-si continue activitatile. Dupa maximum jumatate de ora va observa ca a lasat urme de sclipici pe toate obiectele pe care le-a atins si ca el s-a extins peste tot, la fel cum o fac bacteriile. Va fi nevoit sa se spele ca sa indeparteze sclipiciul, iar odata ce ii arati aceasta lectie practica, distractiva si simplu de retinut, va sti cum se raspandesc microbii si cum poate sa scape de ei. In plus, este un exercitiu distractiv pentru el si din care are multe de invatat.

Baita va fi mai distractiva ca oricand cu ajutorul unor jucarii

Unii copii iubesc apa si ar sta in cada plina cu apa cu orele, in vreme ce altii incep sa planga numai la ideea ca urmeaza sa faca o baie. Ei bine, in cazul in care si copilul tau se numara printre prichindeii speriati de apa, primul pas este sa-i cumperi produse de curatare speciale pentru el, asa incat sa nu-i provoace usturimi la nivelul ochilor. Al doilea pas este sa ii pui in cada jucarii de baie precum ratuseste de cauciuc, un cos de baschet pentru cada, cu tot cu minge, desigur. Nu uita sa pui si muzica pentru copii, cu siguranta vei gasi o melodie care sa fie chiar pentru baita si sa-l invete ce are de facut.

Copilul tau a deprins repede obiceiurile ce tin de igiena? Cu care dintre ele ai avut cel mai mult de furca?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Igiena copii Igiena dentara copii Ingrijire copii

Articole recomandate

Citeste si despre