Unul dintre cele mai mari mituri in pediatrie: Cum se elimina mucusul pe care il inghite copilul

/ / Modificat: 2019-05-29
Unul dintre cele mai mari mituri in pediatrie: Cum se elimina mucusul pe care il inghite copilul

Unul dintre cele mai mari mituri in pediatrie, se refera la cazul in care copilul inghite mucusul si cum il va elimina. Dr. David Barreto, pediatru si consultant in lactatie a explicat tot acest proces.

Ei bine, mai intai trebuie sa stii ca mucusul este compus, in principal, din apa (95%). Contine saruri, lipide (acizi grasi, fosfolipide si colesterol) si proteine (lizozime, imunoglobuline, defensine, factori de crestere).

Cum se elimina mucusul

Mucusul produs in tractul respirator poate fi inghitit sau scuipat, dar evident ca bebelusii nu pot face acest lucru pentru a elimina asa-numitele "flegme" si le inghit. De aceea mucusul care contine compusi organici este digerat in stomac, deoarece contine acid clorhidric si pepsina (enzima prezenta in sucul gastric), de acolo devine parte din chimioterapie, adica tot ce a digerat stomacul, laptele, mucusul, saliva, tot ce face parte din stomac.

Acest lichid gros trece in intestin si se amesteca cu alte enzime care digera ceea ce stomacul nu a putut digera, prin actiunea lipazei, grasimea este digerata prin actiunea enzimelor dizaharide, zaharurile sunt digerate, in timp ce nutrientii trec prin intestinul subtire. Ei sunt absorbiti si apoi ajung in circulatia sangvina si de acolo la ficat pentru a forma glicogen si proteine, printre altele. In acest moment, mucusul pe care il inghite copilul nu mai exista.

Cand ajunge la intestinul gros, alimentele digerate sunt deshidratate pentru a forma bolul fecal si, imediat ce se acumuleaza rezidurile va avea loc defecarea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mucus copii

Articole recomandate

Citeste si despre