Principalele simptome ale infectiilor respiratorii la copii

/ / Modificat: 2020-04-03
Principalele simptome ale infectiilor respiratorii la copii

Infectiile respiratorii cresc ca incidenta la trecerea de la iarna la primavara. Cei mai afectati sunt, in general, copiii, pentru ca sistemul lor imunitar este imatur si nu poate lupta cu virusurile, bacteriile sau alte microorganisme care declanseaza infectiile respiratorii.

Infectiile respiratorii la copii pot fi recunoscute usor, fie ca sunt de natura virala sau bacteriana.

Infectiile respiratorii pot afecta caile aeriene superioare (nas, gat, faringe, trahee) sau pe cele inferioare (plamani, bronhii sau laringe).

Cele mai comune simptome ale infectiilor respiratorii

Principalele manifestari care indica o infectie respiratorie sunt stranutul, nasul infundat si care curge, usturime si durere in gat, febra ridicata si tuse. De asemenea, apar frecvent senzatia de oboseala, durerile musculare si cele de cap.

La bebelusi, prescolari si copii de scoala primara, simptomele pot fi mai severe si se pot intinde pe durata catorva saptamani. La copiii cu varste peste 10 ani, imunitatea este deja mai crescuta si infectia se va manifesta aproximativ sapte zile. 

Netratata corespunzator, o infectie respiratorie a cailor aeriene superioare se poate transforma intr-o infectie a cailor inferioare si pot aparea complicatii.

Cum prevenim infectiile respiratorii

Cei mai multi pacienti cu infectii respiratorii sunt copiii deoarece petrec mai mult timp in colectivitati in care sunt conditii ce favorizeaza contaminarea. Acestea se transmit fie direct, prin contact cu persoane infectate, fie indirect, prin atingerea unor obiecte si suprafete contaminate.

Cea mai importanta regula de prevenire a infectiilor respiratorii este mentinerea unei igiene corespunzatoare a mainilor. Copiii trebuie invatati sa se spele corect si cat mai des pe maini, intrucat apa si sapunul sunt prima bariera in calea agentilor patogeni.

Alte forme de preventie sunt:

- pastrarea distantei fata de alte persoane cu infectie respiratorie

- evitarea locurilor aglomerate

- dezinfectarea jucariilor si a obiectelor cu care copiii vin in contact

- spalarea si sterilizarea suzetelor si a biberoanelor

- asigurarea unei alimentatii bogate in vitamine si nutrienti care stimuleaza si intaresc sistemul imunitar.

Cand si cum se administreaza suplimente alimentare

La sfarsitul sezonului rece si inceputul primaverii poate fi dificil sa ii oferi copilului alimente si fructe bogate in substante care sa ii intareasca imunitatea. Atunci puteti apela cu incredere la suplimente imunitare utile in prevenirea si combaterea infectiilor respiratorii. 

Frutdep® Immuno este un complex de vitamine (acid folic, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C), betacaroten, betaglucan, lactoferina, resveratrol si suc concentrat din fructe, care se poate administra copiilor incepand cu varsta de 3 ani. Are atat caracter preventiv, cat si caracter terapeutic in infectiile respiratorii, avand rol in consolidarea sistemului imunitar, prin actiune antivirala, antibacteriana. antiinflamatoare si antioxidanta.

frutdep

De la primul semn de viroza respiratorie, Dr Phyto recomanda Virodep, un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar. Acesta are actiune antivirala, antibacteriana si imunomodulatoare si poate fi administrat incepand cu varsta de 6 luni.

Articole recomandate

Citeste si despre