Patlagina si cimbrul, aliatii naturali impotriva tusei seci a copiilor

/ / Modificat: 2018-05-14
Patlagina si cimbrul, aliatii naturali impotriva tusei seci a copiilor

Tusea seaca, cunoscuta si sub denumirea populara de tuse uscata sau neproductiva este caracterizata prin lipsa expectoratiilor si disconfort la nivelul gatului, dand senzatia de mancarimi deranjante care il fac pe copil sa tuseasca si mai des, mai ales noaptea. Odata perturbat somnul copilului apare oboseala, plansul si epuizarea.

Desi, spre deosebire de tusea umeda, acest tip de tuse nu produce expectoratii, tusea seaca este un simptom deosebit de chinuitor si obositor pentru copil, avand in vedere ca nu se produce mucus si da senzatia de reflex. In plus, o tuse seaca poate persista o perioada indelungata.

Cauze ale tusei seci la copii

Din punct de vedere medical, in cele mai multe cazuri, tusea seaca la copii nu este grava si poate fi relativ usor de tratat. Acest tip de de tuse poate fi un semn al laringitei, faringitei sau, in cazul in care este insotita de stranuturi, al alergiilor. De cele mai multe ori, tusea seaca apare in stadiile initiale ale unei raceli comune.

Cunoscuta drept iarba bubei sau iarba grasa, patlagina este un ajutor de nadejde in tratarea multor afectiuni interne si externe, fiind folosita inca de pe vremea stramosilor nostri ca medicament natural. Datorita proprietatilor antibiotice si antiinflamatoare pe care le are, patlagina este cea mai utilizata planta impotriva afectiunilor respiratorii.

Patlagina este un remediu eficient pentru tratarea tusei, multumita efectelor sale calmante si expectorante, datorate mucilagiilor pe care le contine. De la patlagina, in scop terapeutic se folosesc frunzele, bogate in vitamina A, C si K, in mucilagii si tannin, dar si in minerale: calciu, fier, zinc, magneziu.

Cimbrul, Satureja Hortensis, este o planta aromatica si medicinala cu proprietati terapeutice exceptionale, cunoscuta si utilizata de mii de ani. De efectele minunate ale cimbrului s-au bucurat inca din antichitate egiptenii, grecii si romanii. Datorita proprietatilor deosebite, frunzele de cimbru erau nelipsite din trusele cu leacuri ale vindecatorilor din evul mediu.

Cimbrul prin proprietatile sale antimicrobiene, antibacteriene si expectorante actioneaza benefic in tratarea afectiunilor cailor respiratorii, bronsitei si tusei de diverse tipuri. Acesta ajuta la eliminarea mucozitatilor prezente in exces in sinusuri si la nivelul cailor respiratorii.

sirop-tuse-copii

Baby Tusin, obtinut din combinatia optima a acestor doua plante exceptionale calmeaza mucoasa cailor respiratorii si reduce intensitatea tusei seci. Datorita proprietatilor antiinflamatorii si emoliente ale patlaginei precum si cu ajutorul uleiului volatil din cimbrul de cultura, Baby Tusin favorizeaza expectoratia si ajuta la tratarea iritatiilor cauzate de tuse.

  • Are actiune antispastica, de calmare a crizelor de tuse;
  • Contribuie la fluidizarea secretiilor bronsice;
  • Are efect expectorant;
  • Actioneaza ca emolient al mucoasei respiratorii;
  • Are rol benefic in descongestionarea si calmarea aparatului respirator;
  • Usureaza respiratia si calmeaza tusea;
  • Reduce durata si intensitatea tusei seci;
  • Stimuleaza vindecarea leziunilor cailor respiratorii;
  • Calmeaza iritatiile bucale, faringiene, traheo-bronsice.

Baby Tusin de la COSMO PHARM este indicat in: afectiuni respiratorii insotite de tuse seaca, iritatii ale mucoasei respiratorii, gripe, bronsite astmatiforme, rinite, faringite, laringite, traheo-bronsite.

La COSMO PHARM, ne preocupam sa-ti aducem sanatate din natura!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tuse copii Tratament tuse seaca Remedii tuse Calmare tuse bebelusi Tuse

Articole recomandate

Citeste si despre