Durerea in gat la copii: cauze si remedii

/ / Modificat: 2017-10-02
Durerea in gat la copii: cauze si remedii

Durerile in gat reprezinta o afectiune des intalnita in randul copiilor. Aceste dureri in gat sunt cunoscute si sub denumirea de rosu in gat, amigdalita sau faringita, si sunt cauza multor nopti nedormite. Durerea in gat este o inflamatie, insotita de cele mai multe ori si de durere la inghitire, care poate determina copilul sa refuze mancarea sau apa.

In functie de cauza durerii in gat, o infectie virala sau una bacteriana, copilul poate resimti dureri in zona gatului si a urechilor, iar in unele cazuri poate aparea si febra. Grija cea mai mare pe perioada durerilor in gat o reprezinta deshidratarea, datorata refuzului copilului de a inghiti mancare sau apa, lucru care poate determina si instalarea unei stari de oboseala sau aparitia durerilor musculare.

Cum se manifesta durerea in gat la copii

inflamarea ganglionilor localizati de o parte si de alta a gatului;

 prezenta petelor albe in spatele si pe lateralele gatului;

 mici puncte rosii pe cerul gurii si inflamarea omuletului;

 scaderea poftei de mancare;

 febra moderata;

 raguseala si iritatii la nivelul ochilor;

• nasul curge sau este infundat.

Majoritata durerilor in gat sunt cauzate de virusi si nu necesita antibiotic. Se recomanda tratament usor la domiciliu - repaus, multe lichide, medicamente anti-inflamatorii si pastile de gat.

Daca simptomele se agraveaza, atunci putem lua in calcul ca infectia este de tip bacterian si ca este momentul sa contactam medicul curant. In urma unui exudat faringian, acesta va stabili ce anume a dus la infectie si va recomanda un tratament adecvat. Infectiile cu streptococ sunt printre cele mai des intalnite, mai ales la copiii care sunt de gradinita si de scoala.

Este bine de stiut ca medicamentele antibacteriene trateaza infectiile din gat cauzate de o bacterie. Medicamentele antifungice sunt recomandate pentru tratarea infectiei provocate de o ciuperca localizata la nivelul gatului. Medicamentele antivirale trateaza infectia virala din gat, pe cand antihistaminicele combat infectiile cauzate de alergii.

Remediile naturale pentru durerile de gat

• propolis;

 ceai caldut cu miere si lamaie;

 limonada indulcita cu miere;

 salvie;

 cataplasme cu frunze de varza sau cu cartofi.

Toate acestea ajuta foarte mult in restabilirea unei dispozitii mai bune si amelioreaza durerile.

Pentru mentinerea sanatatii sistemului respirator si pentru a ajuta la eliberarea cailor respiratorii, poti apela cu incredere la PROPOSEPT M, comprimate de supt, pe baza de tinctura de propolis, vitamina C, albastru de metilen si uleiuri esentiale de menta, eucalipt, busuioc si pin. Comprimatele Proposept M au un gust placut pentru copii, un puternic efect antimicrobian si antiseptic, ameliorand durerile in gat si actionand ca decongestionant.

Doze si mod de administrare:

Copii peste 6 ani: 1-2 comprimate pe zi
Adulti: 3 comprimate pe zi

Se recomanda evitarea consumului de alimente si bauturi timp de 30 minute de la administrare.

Acest produs este un supliment alimentar si se elibereaza fara prescriptie medicala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate copii Amigdalita copii Faringita copii

Articole recomandate

Citeste si despre