Dr Otilia Tiganas: Ai bagat in copil antibiotic din prima zi de raceala, AI GRESIT! I-ai NIMICIT sansa la imunitate!

/ / Modificat: 2019-01-27
Dr Otilia Tiganas: Ai bagat in copil antibiotic din prima zi de raceala, AI GRESIT! I-ai NIMICIT sansa la imunitate!

„Abia am terminat cu Augmentinul si copilul meu iar are febra!”, I-am dat fiicei mele si Sumetrolim, si Zinnat, si Ospen, si tot tuseste, Inca mai rau!”... Dr Otilia Tiganas atrage atentia ca facem o greseala majora dandu-le copiilor antibiotice de la semne de raceala, ba mai mult, le „nimicim sansa la imunitate”.  

Medicul de familie aradean Otilia Tiganas poveste pe blogul personal ca, „dupa destul de multe garzi in Centrul de Permanenta/decembrie 2018, va pot spune ca majoritatea prezentarilor au fost recuperari de copii dupa violarea imunitatii prin antibiotic dat GRESIT la primele semne de viroza. Peste 90%, cu asta m-am ocupat! Sa carpesc chestii rupte – nu de virus -, ci de accesul neingradit al romanului la antibiotice.

Marja de cefalosporine date pentru febra din prima zi, durere in gat, tuse, sau nas infunfadat, este enorma! Urmand ca, dupa 5-6 zile, sa constati ca:



-Nu i-a trecut raceala!

-Am terminat joi Cexilul si iar i-a crescut temperatura!I-am dat si Augmentin, tot degeaba!

-Tuseste mai rau, toata noaptea a tusit.-etc…



Nu mai am nervi sa explic inca o data, ca:



1. Nu te astepta ca raceala sa treaca inainte SA POATA EA sa treaca, fiindca viroza va dura minimum 7 zile. Exact asa cum nu poti trage de aluatul pentru paine pus la dospit, ca sa grabesti procesul. Oricat tragi de el, are nevoie de timpul propriu ca sa creasca numa` bun de cuptor.



2. Ai bagat in copil antibiotic din prima zi de raceala, AI GRESIT! I-ai distrus bacteriile bune din intestine, adica i-ai NIMICIT sansa la imunitate. L-ai bagat intr-un cerc vicios. Cand, peste 10 zile, puiutul tau face iar febra, e fiindca un nou virus l-a izbit ca-n branza! Copilul tau era vulnerabil dupa abuzul inutil/pagubos de antibiotic!

3. Tuseste a 5-a zi, fiindca era PREVIZIBIL sa tuseasca. Tot autoaparare, este si tusea!



4. Nu mananca, fiindca-i bolnav. E perfect ca nu mananca prea mult, corpul lui refuza energii pierdute in digestie. Nici tu, adult, cand zaci cu febra, transpirat, cu dureri de cap, n-ai chef de imbuibat.



Inca ceva,la final.



Corpul uman, creat de altii MULT mai destepti decat tine, sau medicii tai, sau farmacistii tai, are metode de autoaparare MULT mai eficiente decat otravurile tale, sau ale medicilor tai, sau ale farmacstilor tai, DOAR DACA ii dai aceasta sansa! Macar in primele 2-3 zile de raceala.

Autoaparare inteligenta, este exact febra, tusea, nasul care curge, somnolenta, refuzul mancarii! Iar tu, in loc sa respecti asta, intri cu cizma numita (mai nou) Cexil!".



Articolul a fost preluat cu acordul dr Otilia Tiganas de pe site-ul otiliatiganas.ro. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Antibiotice Antibiotice copii Viroze copii

Articole recomandate

Citeste si despre