Cum sa luptam impotriva gripei? Tot ce trebuie sa stim despre prevenirea gripei intr-o carte de colorat

/ / Modificat: 2019-12-06
Cum sa luptam impotriva gripei? Tot ce trebuie sa stim despre prevenirea gripei intr-o carte de colorat

Daca il intrebi pe Andrei, personajul principal din cartea de colorat lansata de Asociatia Pro Imunizare la final de noiembrie, ce trebuie sa faci ca sa previi gripa el va raspunde simplu: vaccineaza-te!

Cum sa luptam impotriva gripei! este o carte de colorat pentru parinti si copii, cu un mesaj prietenos cu sanatatea familiei: parinti informati, copii sanatosi! Cartea ilustreaza simptomele gripei si pune accent pe modalitatile de prevenire a acesteia, recreand grafic experienta unei gripe cu tot ce inseama ea: febra mare, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, stare proasta, mers la medic, stat acasa, tratament.

Pentru copil este povestea care da nume starii lui. Pentru parinti insa, cartea de colorat confera un motiv in plus sa se informeze despre metodele de prevenire a gripei. Si aceasta, intrucat, cu totii stim ca atunci cand copilul face febra, nu se poate odihni din cauza secretiilor abundente, e infundat si nu are chef sa manance, lumea parintilor capata un alt ritm, ghidat de neputinta si teama. Este motivul pentru care cartea pune in lumina resursele existente in acest moment pentru a preveni severitatea sezoanelor reci: vaccinul gripal, administrat intranazal sau injectabil, ca principala metoda de prevenire a gripei, si adoptarea si mentinerea unor obiceiuri si comportamente sanatoase primare. 

“Sunt multe aspecte de care trebuie tinut cont atunci cand vorbim despre imunitate, mai ales in cazul adolescentilor si a copiilor. Singura metoda activa, eficienta de prevenire a imbolnavirii este vaccinarea antigripala, iar in Romania avem acum produse vaccinale tetravalente asa cum recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii, cu toate formele de administrare ale vaccinului gripal destinat copiilor si adolescentilor: noutatea sezonului, vaccinul intranazal, si vaccinul injectabil”, a declarat dr. Alexis Cochino, presedintele Asociatiei Pro Imunizare.

Vaccinarea antigripala se poate realiza pe toata durata sezonului gripal, perioada optima pentru a fi efectuata fiind insa in octombrie – noiembrie, deoarece organismul are nevoie de cel putin doua saptamani de la vaccinare pentru a se instala protectia si a fabrica anticorpi impotriva virusului.  

Cartea poate fi descarcata de parinti, educatori si de toti cei interesati de aici: https://www.proimunizare.ro/wp-content/uploads/2019/12/flu-coloring-book-4-RO.pdf

Cartea de colorat face parte din campania Protejeaza-ti copilul impotriva gripei! derulata de Asociatia Pro Imunizare care isi propune sa informeze grupurile de parinti si publicul general despre gripa si beneficiile directe ale vaccinarii antigripale asupra sanatatii copiilor si adolescentilor.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre