Cand folosim expectorantele?

/ / Modificat: 2017-04-26
Cand folosim expectorantele?

Tusea este unul dintre cele mai neplacute simptome cu care se poate confrunta un copil. Ii afecteaza atat starea fizica, cat si gradul de confort psihic, deoarece se simte iritat, anxios, ii este greu sa se concetreze. Chiar si noptile de odihna se pot transforma intr-un cosmar, din cauza episoadelor de tuse iritativa sau de tuse productiva. In astfel de situatii, folosirea unui expectorant poate fi solutia cea mai buna.

Expectorantele sunt unele dintre medicamentele pe care medicii le recomanda adesea pentru a trata tusea copiilor. Tusea poate aparea atunci cand micutii sunt raciti, dar si daca sufera de afectiuni precum astmul si bronsita.

Expectorantele subtiaza mucusul

In momentul in care micutii racesc sau se confrunta cu o afectiune respiratorie, caile respiratorii care duc la plamani se inflameaza, iar productia de mucus creste, aparand astfel blocaje in pasajele pulmonare si in gat. Acest blocaj duce la manifestari precum dificultati de respiratie, tuse,  respiratie suieratoare. Expectorantele actioneaza prin subtierea mucusului, ceea ce duce la decongestionarea cailor aeriene. Astfel, micutul poate sa respire mai usor, dar si sa se odihneasca mult mai bine pe timpul noptii, cand tusea este, adesea, cel mai apasatoare.

Pentru ca micutii sa capete rezistenta in fata afectiunilor respiratorii, este nevoie de un sistem imunitar puternic. Imunitatea se intareste cu ajutorul vitaminelor si mineralelor, precum vitaminele A,C,E,D, zinc, dar si seleniu. Exista studii care au aratat ca racelile si gripa sunt mai frecvente in cazul copiilor care se confrunta cu deficit al acidului ascorbic, adica vitamina C.

Probioticele sunt si ele foarte utile pentru intarirea imunitatii, pentru ca incurajeaza culturile de bacterii bune, care ajuta organismul sa digere corect alimentele, astfel incat asimilarea nutrientilor sa fie facuta in mod corespunzator.

Micutii care se confrunta cu deficit de minerale si vitamine au un grad mai mare de risc pentru imbolnavire. Totodata, in cazul imbolnavirilor, la copiii care au un sistem imunitar slabit perioada de boala este mai lunga, iar recuperarea este mai grea.

Expectorante naturale

Parintii pot recurge, pentru calmarea tusei, la tot felul de remedii naturale, obtinute din miere, ghimbir, rozmarin, busuioc, eucalipt, patlagina, cimbru, iedera, ciubotica-cucului, soc, muguri de pin. Extractele din radacinile, frunzele si tulpinile acestor plante ajuta la subtierea secretiilor nazale, insa au si proprietati antibacteriene. Pot fi folosite sub forma de ceai si infuzii. Supa de pui este, de asemenea, un remediu excelent contra tusei si a cailor nazale infundate, care duc la ingreunarea respiratiei in cazul micutilor.

Suplimentele naturale, de ajutor

In tratarea tusei, suplimentele naturale care contin ingrediente cu proprietati expectorante pot  fi de mare ajutor. Pentru a usura simptomele tusei, laboratoarele Fiterman au creat gama Imunotus, care consta in capsule, pliculete si siropuri. Produsele se pot administra copiilor, conform instructiunilor mentionate pe prospect.

Imunotus actioneaza prin fluidizarea secretiilor mucoase si favorizeaza expectoratia. Contribuie la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tusea productiva Tuse copii

Articole recomandate

Citeste si despre