Au aparut primele cazuri de gripa din acest sezon! SFATURI pentru tratarea gripei la copii

/ / Modificat: 2019-11-29
Au aparut primele cazuri de gripa din acest sezon! SFATURI pentru tratarea gripei la copii

Schimbarile de temperatura au adus si primele cazuri de gripa in Romania. Au fost identificati opt pacienti cu simptome in Bucuresti, Dambovita si Iasi.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile anunta ca in saptamana 18 - 24 noiembrie, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (94.527) si cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (84.603), informeaza Mediafax.

Au fost raportate 36 cazuri de gripa clinica la nivel national, mai putine comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului trecut si 6 cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), cu unul mai mult fata de saptamana precedenta.

Cum se previne gripa

Cel mai bine gripa se previne cu ajutorul vaccinului. Dar sunt alte masuri care pot tine aceasta boala la distanta. 

"Spalatul pe maini este foarte important. Lumea trebuie sa inteleaga ca spalatul pe maini influenteaza si previne inclusiv bolile care se transmit respirator. Pe de alta parte, cand tusim sau stranutam trebuie sa avem o igiena a tusei. Sa-i ferim pe ceilalati. Sa invatam sa punem mana la gura, la nas. Daca avem primele semne de raceala si nu stim, e gripa nu e gripa, trebuie sa ii ferim pe ceilalti," a declarat dr. Adriana Pistol, director al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, Institutul National de Sanatate Publica, pentru Copilul.ro.

Cum se trateaza gripa la copii

Cei mici, chiar daca sunt sanatosi si nu sufera de vreo afectiune, fac parte dintr-o categorie de risc si sunt cei mai expusi la virusul gripal. In sezonul trecut s-au inregistrat 8 decese in randul copiilor din cauza acestei afcetiuni.

sfaturi gripa

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Gripa copii Sfaturi

Articole recomandate

Citeste si despre