Ajuta-ti copilul sa lupte cu viroza de primavara!

/ / Modificat: 2017-09-01
Ajuta-ti copilul sa lupte cu viroza de primavara!

A venit primavara cu soare, dar si cu neplacutele viroze respiratorii care ii pandesc in special pe cei mici, si le dau emotii parintilor. Si cum sa nu te ingrijorezi atunci cand iti vezi copilul suferind din cauza racelii? Virozele sunt afectiuni acute ale cailor respiratorii superioare, de cele mai multe ori de natura virala, mai frecvente la copiii cu varste sub 2 ani (incidenta maxima este la varsta de 6 luni).

La varsta prescolara riscul aparitiei unei viroze respiratorii creste cu 50%. Media imbolnavirilor poate ajunge si la 5-7 viroze pe an in cazul copiilor care frecventeaza colectivitati si scade cu varsta, ajungand la maturitate la doar 2-3 episoade pe an.

Cum se raspandesc virusurile respiratorii ?

In general, virusurile respiratorii sunt raspandite prin picaturile Flugge ce transporta agentii patogeni: rinovirusi, coronavirusi, adenovirusi, mixovirusi, virusul gripal si virusul paragripal – cele din urma declansand gripa.

La copiii infectati, secretiile nazale ale aparatului respirator contin mai multi virusi decat cele ale adultilor infectati, de aceea posibilitatea de transmitere este crescuta in colectivitati, la gradinita si scoala.

Cum se manifesta virozele respiratorii ?

Simptomele virozei respiratorii apar de obicei in primele trei zile dupa ce s-a produs infectarea, si debuteaza cu durere in gat (cauzata de inflamatia faringelui), obstructie nazala si rinoree.

De asemenea, tusea (seaca sau productiva) este asociata cu 30% dintre viroze. Simptomele bolii persista aproximativ o saptamana, iar virusul poate persista chiar si 2-3 saptamani dupa disparitia simptomelor, timp in care viroza poate fi transmisa.

La copii, virozele sunt de obicei insotite de febra (ce poate ajunge si pana la 40 ° C), letargie, scaderea apetitului, dureri de cap si dureri musculare.

In cazul sugarilor, chiar si o congestie nazala moderata poate crea dificultati de respiratie si implicit probleme de alimentatie deoarece copiii nu pot respira in timp ce sug la san sau din biberon.

Virozele respiratorii sunt deseori insotite si de infectia urechii medii (otita medie) sau a tesutului pulmonar (pneumonie).

Din fericire, pentru usurarea tuturor acestor probleme cu care se pot confrunta atat de des copiii, exista o solutie naturala. Sirop Nas & Gat Advanced Kids de la CosmoPharm, este un complex de ingrediente active ce actioneaza inca de la primele semne de raceala, calmand durerile de gat, tusea seaca si cea productiva, desfundand nasul si usurand respiratia.

Nas&Gat_sirop.

Sirop Nas&Gat contine concentratia ideala de substante naturale active:

- extract de eucalipt – are proprietati decongestionante, antitermice, si usureaza respiratia desfundand sinusurile;
- extract de echinaceea – are proprietati antiseptice, depurative, antifebrile, antivirale si antibacteriene, intareste imunitatea si scurteaza perioada de convalescenta;
- extract de pin - are efect de calmare a tusei si de eliberare a sinusurilor;
- extract de lumanarica – are actiune emolienta, expectoranta, sudorifica, de calmare a tusei si de fluidifiere a secretiilor bronsice;
- extract de nalba mare – are actiune antiinflamatorie, emolienta, expectoranta;
- extract de nalba de padure - are proprietati antiinflamatorii, emoliente, decongestionante si expectorante.

Toate aceste ingrediente naturale contribuie la intarirea sistemului imunitar, stimuleaza si grabesc refacerea starii de sanatate a cailor respiratorii, protejeaza, hidrateaza si calmeaza mucoasa cavitatii bucale si a gatului, ajutandu-l pe micutul tau sa faca fata mai usor episodului de viroza respiratorie.

Pentru copiii cu varste de la 6 luni la 5 ani se recomanda administrarea a 10ml - (o lingurita) pe zi, dimineata;

Pentru copiii cu varsta de peste 5 ani se recomanda administrarea a 20ml (o lingura) pe zi, dimineata.

Se recomanda consultarea unui medic pediatru inainte de administrarea oricarui supliment alimentar.

La Cosmo Pharm te asteptam cu sanatate din natura!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viroze respiratorii Viroze respiratorii copii

Articole recomandate

Citeste si despre