Sucul de prune pentru constipatia la bebelusi si toddleri

/ / Modificat: 2018-09-18
Sucul de prune pentru constipatia la bebelusi si toddleri

Sucul de prune are beneficii asupra sanatatii digestive a copilului tau, fiind eficient impotriva constipatiei. Prunele sunt bogate in fibre insolubile si contin un laxativ natural, sorbitol, de aceea au devenit extrem de populare ca fiind un remediu al naturii impotriva problemelor de constipatie.

Multi adulti folosesc sucul de prune pentru a ameliora simptomele constipatiei, insa pentru a folosi sucul de prune cu succes in tratarea constipatiei celui mic, este important sa stii cum sa dozezi cantitatea in functie de varsta copilului.

Sucul de prune pentru constipatie 

Nu este neobisnuit ca un bebelus sa nu aiba scaun regulat, insa atunci cand este constipat ai face orice doar ca sa vezi scutecul murdar. Ei bine, uita de laxative pentru ca nu sunt cea mai potrivita sau sanatoasa alegere atunci cand este vorba de un copil mic si incearca un remediu clasic, natural, impotriva constipatiei: sucul de prune.

Sucul de prune pentru nou nascuti si bebelusi de pana la 6 luni

Poti incepe sa ii dai bebelusului suc de prune dupa ce implineste 1 luna, insa pentru ca este inca foarte mic sa ii dai si altceva decat lapte, consulta pediatrul inainte.

Incepe cu o cantitate mica pe care ai grija sa o diluezi: amesteca 15 ml de suc de prune cu lapte matern sau cu lapte praf. Poti sa il diluezi si cu apa, dar in acest caz adauga mai multa apa, pentru ca bebelusul sa se obisnuiasca cu gustul. Regula este 30 de mililitri de suc de prune pentru fiecare luna a copilului, ca si doza maxima pe zi.

Pentru ca sistemul digestiv al bebelusului nu este dezvoltat complet, nu ii da mai mult decat poate burtica sa suporte, in acest caz, mai mult nu este neaparat si mai bine pentru ca ar putea sa ii irite stomacul si sa ii provoace diaree.

Sucul de prune pentru copiii cu varste intre 7 si 36 de luni

Trecerea de la laptele matern la lapte praf si diversificarea poate sa ii cauzeze celui mic constipatie. Sistemul digestiv al copilului tau, desi mai puternic acum decat in primele luni dupa nastere, trebuie sa se obisnuiasca sa proceseze mai mult decat laptele.

Dupa varsta de 8 luni, ii poti da celui mic intre 100 si 150 de ml de suc de prune pe zi pentru a trata constipatia; tine cont de faptul ca fiecare copil este diferit si in functie de organismul fiecaruia , poate lua intre cateva ore si o zi pentru a reactiona la sucul de prune si a ameliora constipatia, insa daca dupa o zi sau doua nu ai observat nici o schimbare, este mai bine sa te adresezi medicului pediatru.

Cum sa ii servesti sucul de prune copilului tau

Desi cea mai simpla varianta este sa ii pui sucul de prune in biberon, s-ar putea ca celui mic sa nu ii placa gustul, asa ca va trebui sa devi creativa si sa il amesteci fie cu alte sucuri care ii plac (de mere, de caise), sau sa il adaugi in gustarea cu ovaz pe care i-o prepari dimineata la micul dejun.

Daca cel mic se lupta cu eruptiile dentare, poti sa ii faci inghetata din suc de prune, in acest fel vei ameliora disconfortul gingival si vei trata si constipatia copilului tau.

Poti gasi suc de prune natural in comert, insa cea mai simpla si cea mai sanatoasa varianta este sa il prepari chiar tu, in casa!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Suc alimentatie copii Constipatie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre