Ridichea neagra, cel mai bun remediu naturist pentru tuse

/ / Modificat: 2018-10-16
Ridichea neagra, cel mai bun remediu naturist pentru tuse

Inainte de a ajunge la medic cu copilul din cauza virozelor de sezon puteti incerca acasa diverse remedii naturale. Unul dintre ele este siropul de ridiche neagra, care poate calma repede tusea uscata la copii.

Iata reteta pentru tratarea tusei uscate la copii

Ridichea neagra cu miere actioneaza ca agent antimicrobian, care intareste sistemul imunitar. Siropul din ridiche neagra este foarte eficient pentru tratarea bronsitelor, pentru tusea uscata si cronica la copii, dar si la adulti.

Ingredientele pentru prepararea siropului:

- o ridiche neagra, de vreo 300-400 de grame

- miere de albine, de buna calitate (in cazul copilul are pana in 2 ani poti inlocui mierea cu zaharul). Cu miere, insa, eficienţa siropului este mai mare.

Cum se prepara siropul de ridiche neagra

Ridichea se spala bine si apoi se usuca. Pentru a sta dreapta pe masa poti sa-i tai partea inferioara si sa o pui intr-un pahar. Taie partea superioara a ridichii si pastreaz-o pentru mai tarziu. Scobeste cu un cutit interiorul ridichii, lasand peretii cu grosimea de 2 cm. Adauga inauntrul ei 2 linguri de miere. In cazul in care alegi varianta cu zahar pune 4 linguri. Pune capul pe ridiche si las-o la macerat peste noapte.

Cum se administreaza siropul de ridiche 

Copiii pot lua o lingurita de 4-5 ori pe zi, inainte de masa, in timp ce adultii au nevoie de o lingura de 4-5 ori pe zi, inainte de masa. Pentru ca siropul se va consuma, adauga din nou 2 linguri de miere în aceeasi ridiche. O ridiche se poate folosi de 2-3 ori. 

Contraindicatiile siropului de ridiche neagra

Acest leac nu poate fi folosit de catre persoanele care sufera de afectiuni renale, afectiuni ale vezicii biliare si boli de ficat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tuse seaca Tuse Tuse copii Sirop tuse

Articole recomandate

Citeste si despre